Krøyers Kvarter – en blog til DIT kreative boost!

Velkommen i min verden af tegning og kreativitet. Få tip til steder at se, udstillinger at besøge. Få ideer til kreative gør-det-selv-projekter, og følg mig i mit kreative værksted, med skitsebøger, crepepapirblomster, symaskine, tegnesager og alternativt materiale.  På bloggen kigger jeg på kreative udfoldelser fra mange vinkler.

Det er mit formål at få DIG igang med at udtrykke dig på nye måder. At give dig fornøjelsen ved at glemme tid og sted, mens du arbejder med kreative processer, og kaster dig ud i nye udfordringer.

Ofte er vi meget fokuserede på det færdige produkt. Og det kan Kroyerskvarter.dk heller ikke helt sige sig fri for, for det er ofte trangen til det færdige resultat der vil give dig kraften til at kaste dig ud i tingene.

MEN – jeg vil også gerne slå et slag for selve processen. Dér, hvor vi glemmer omgivelserne, problemerne, opvasken, og hverdagens mange pligter. Dér er nemlig rigtig godt at være! Og alle bør prioritere at besøge dette sted regelmæssigt. Uanset om det er at dyrke fluefiskeri, sjældne chiliplanter, fridykning, strikning eller maleri.

Én af mine kæpheste er brugen af en skitsebog. Du kan bruge den på mange måder, og jeg har gennemgået flere af dem på bloggen (blandt andet den disciplin man kalder Art Journaling). Her kan du eksperimentere og lege ligeså tosset du vil, for der er ingen forventninger om at det skal være pænt. Du kan lege med materialer, med udtryk, med ord og billeder. Og husk, at det er DIN private krea-sfære der er i spil her. Ikke noget du behøver at vise til andre.

I 2018 begyndte jeg at lave crepepapirblomster. I lang tid var jeg ret stille om det. Det kunne heller ikke ses på bloggen, fordi jeg var igennem en stor udviklingsproces. Adskillige i min omgangskreds syntes det var sådan lidt nørdet. Og jeg mødte undren over den tid jeg brugte på dem.

Men så en dag begyndte jeg alligevel at skrive om det. Og de artikler blev ret pænt taget imod. På et tidspunkt besluttede jeg at jeg ville lave en hel bog om dem, og den udkom i november 2020 på mit eget forlag.

Den kom ud lige præcis inden den store eksplosion som skete med crepepapirblomster i foråret 2021. Og nu er det næsten det at kroyerskvarter.dk er mest kendt for.

Men jeg bruger stadig meget tid på at tage ud og se på kunst og kultur, og når jeg finder noget jeg synes er særligt spændende, så lægger jeg lidt på bloggen om det. Det samme gør jeg, når jeg møder en spændende personlighed, som måske også kan inspirere dig. Eller når jeg leger med at tegne på en sten, kreere af genbrugsmaterialer, lege med lavendler og alt muligt andet.

 

Om webshoppen

Webshoppen kom til i foråret 2020. Den er kun en lille knast på hele foretagendet, og det er også meningen. Dette er først og fremmest en krea-inspirations-blog, som så tilfældigvis har verdens mindste webshop koblet på sig.

I shoppen er der særligt udvalgte ting, som jeg kan lide og føler mig inspireret af. Og så er der mine bøger og malebøger og forskellige ting jeg laver i mit værksted. Og hvis jeg finder en fed saks, en inspirerende vintage-kreabog, eller nogle flotte broderier, så ryger de derind.

Det bliver aldrig en stor hobbyshop, men istedet en lille nicheforretning, hvor du kan finde lækre og spændende ting, både til dit krealiv, og til fx gaver.

Om kurser / workshops mm

Faste emner i artiklerne, som dukker op regelmæssigt

Artikler om kreative projekter

Den største artikelsamling på Kroyerskvarter.dk. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren krea-haj, kan du få noget ud af mine kreative projekter. Nye metoder, eller glemte måder til at booste dig og dine kreative evner. Du finder forskellige kategorier indefor tegning, syning og alt muligt andet. Husk at tjekke drop-down menuen. Læs mere her.

 

Anbefalinger til kulturoplevelser, bøger og steder at se.

Jeg kigger ofte på kunst og kultur, og kommer af og til med anbefalinger, når noget har gjort særligt indtryk på mig. Jeg har designbaggrund, og har interesseret mig for kunst i mange år. Og ser gerne tingene fra en alternativ vinkel. Så læs med, og lad dig inspirere til din næste tur ud i det kunst/kultur-blå…

 

Samlinger #minsamlingdininspiration

Åh, der findes så mange forskellige typer af samlinger i verden. Ofte bruger folk dem som inspiration til noget. Jeg lukker dig ind i mit eget raritetskabinet, og fortæller om mine samlinger og hvad de inspirerer mig til. Og finder eksempler på folk der også har samlet, og brugt tingene anderledes. Og hvis du selv har lyst til at være med, og er på Instagram, så lad os se dine samlinger under hashtagget #MinSamlingDinInspiration.

Spændende og inspirerende portrætter

Jeg synes der er så mange inspirerende mennesker, og ind imellem har jeg lyst til at dele det med mine læsere. Det kan være en person der laver nogle særlige ting, indenfor kunst, tekstil, design eller andet. Men det kan også være mennesker som er særligt gode til at inspirere andre. Læs mere om månedens portrætter her.

Materialer til din kreative udvikling

Hvilke tuscher er de bedste? Hvorfor er der forskel på pensler? Hvad er den posca-tusch egentlig? hvordan vælger jeg den rigtige skitsebog? Hvad kan akvarelfarveblyanter? Se eksempler her

Klummerier – alt det andet

Små klummelignende tekster som dukker op indimellem, når jeg har noget på hjerte. Handler om alt mellem himmel og jord, set fra min optik. Læs mere her.

 

Om annoncering

Jeg lever ikke af min blog. Jeg lever af at undervise som faglærer på Beklædningshåndværkeruddannelsen i VIA University College. Bloggen er min hobby.

Men det er en dyr hobby, både i tid og penge! Jeg køber materialer, og alt muligt til mine forskellige projekter, og ethvert tilskud til det er kærkomment. Derfor har jeg lagt udvalgte annoncer ind på bloggen. Hvis du klikker på den, og handler lidt, så får jeg et par kroner ud af det.

Jeg lægger ALDRIG noget ind jeg ikke kan stå inde for, eller som ikke passer til indholdet på bloggen. Jeg modtager ikke varer som jeg roser uden at mene det. Og alt hvad jeg vælger ud, er valgt for at du kan få værdi i din kreative hverdag.

 

Følg kroyerskvarter.dk

Hvis du vil være helt sikker på ikke at gå glip af noget, anbefaler jeg at du tilmelder dig min nyhedsmail. Så får du en mail når der sker spændende ting. Og du kan afmelde når som helst 🙂 Du tilmelder dig nederst på siden her, i det sorte felt.

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet får du gratis min e-bog “8 elendige undskyldninger, sæt gang i din kreativitet!”

I nyhedsbrevet er der link til de nyeste blogindlæg. Desuden er der altid link til interessante kreating fra nettet!

Nyhedsbrevet kommer ud 1-2 gange om måneden.

 

Og så det andet:

 

  • Min egen kunst

 

-kan du følge på KrøyersKvarters søster-side www.tinakroyer.dk. Her er billeder af mange af de ting jeg har lavet. Oversigt over aktuelle udstillinger m.m. Her finder du også masser af crepepapirblomster.

 

  • Undervisning

 

Jeg er en erfaren underviser. Til dagligt underviser jeg på VIA Beklædningshåndværkeruddannelsen, gennem 15 år. Desuden har jeg regelmæssigt gennemført tegnekurser, når jeg er blevet hyret ind af små grupper. Jeg tilbyder afvekslende undervisning af høj kvalitet, med et kreativt eller tekstilt udtryk.

 

 

Hvis du er interesseret i en workshop eller lignende, kunne emner fx være:

 

  • Crepepapirblomster , kurser hands-on eller foredrag.
  • Tegning (klassisk/eksperimenterende/croquis/modetegning m.m) – 2-20 lektioner.
  • Genbrug – “fra yt til nyt”. Tøj og tekstil. 6-20 lektioner.
  • Skrammelkunst: Lav kunst af forhåndenværende materialer. 2-20 lektioner
  • Art Journaling
  • et generelt kreativt boost.
  • eller?????

 

Jeg har travlt, så jeg tager kun ganske få kurser ind om året. Så hvis du og dine krea-veninder/venner har lyst til en seance/undervisning, så kontakt mig, i god tid, på tina@kroyerskvarter.dk.