Hvad er det der webinar for noget? Skal jeg gøre noget særligt? Og hvad betyder det er det er et REPLAY?

 

Er du i tvivl, så se mere her:

 

WEBINAR

Et webinar foregår live, direkte på en eller anden platform.

På kroyerskvarter.dk er platformen ZOOM.

Måske forbinder du et Zoom med et møde med en masse mennesker der sidder med hver sin skærm, nogle har lukket det ned så der er helt sort, andre viser sit ansigt. Men det er ikke et webinar. Det er et almindeligt ZOOM-møde.

Når det er et webinar, kan du kun se den person som præsenterer. Lidt a la en direkte TV-udsendelse, hvor alt kan ske. Det kan være at der er en eller flere gæster med, og så kan du også se dem. Men DU KAN IKKE SES; heller ikke selvom du ville ønske det.

Men forskellen fra en TV-udsendelse er, at selvom du ikke kan ses, har du faktisk mulighed for at få indflydelse via Chatten. Her kan du interagere med værten og/eller de andre tilhørere. Men uden at du selv er på.

Det kan faktisk være ret hyggeligt, når der er kontakt ud til jer alle.

En deltager skrev efterfølgende: “Selvom man bare sidder derhjemme og arbejder med, og ikke kan se de andre, så var det alligevel som om man følte sig en del af et stort fællesskab. Det var hyggeligt!”

Mens der præsenteres et eller andet emne, sidder du derhjemme i din yndlingsstol og drikker din yndlingskaffe… Du kan deltage i webinaret uanset hvor du sidder i landet, så du er ikke afhængig af transport, andre landsdele, parkering eller nærmeste busstoppested.

Webinaret foregår altid direkte, så selvom der er en plan for indhold kan der altid ske noget uforudset. Og det følger bare med. Det kan også være at det er annonceret til at vare fx en time, men måske tager det kun 55 minutter, eller det løber op i 5 kvarter, alt efter dagsformen. Sådan er et webinar.

Nogle webinarer skal du bare sidde og lytte med på, mens du drikker din yndlingskaffe og sidder i en god stol. Dem kalder vi TALKS her på kroyerskvarter.dk.

Andre webinarer er skabt til at du arbejder med derhjemme med dine egne materialer. Dem kalder vi WORKSHOPS. Inden webinaret får du en liste over hvad du skal bruge fra krea-gemmerne, og der kan også være en skabelon du skal skrive ud inden.

De fleste webinarer optages mens de kører (ikke alle, det kan du se i den enkelte webinar-beskrivelse). Bagefter bliver de lagt ud på en platform du kan tilgå et par timer senere, når du får link til platformen tilsendt. Du har så adgang til at se webinaret i 5 dage. Mange nyder at kunne se det hele igen, holde pauser når det er svært, og spole frem når det er let.

Efter 5 dage stopper linket med at virke, og det kan ikke genaktiveres, hvis du ikke nåede at se det. Nogle webinarer bliver sat med mulighed for genkøb af 5 dages replay (se længere nede i teksten).

De fleste webinarer på kroyerskvarter.dk har en lille brugerbetaling, som betales ved tilmelding. For pengene får du altså et direkte webinar, med adgang til at du selv kan interagere i chatten. Du får også materialeliste og evt. skabeloner eller lignende, hvis der følger sådan nogle med i emnet. Og så får du, i de fleste webinarer, adgang til at se replay i 5 dage.

Efter de 5 dage forsvinder muligheden for at gense, og det kan ikke forlænges. Nogle webinarer kan man efterfølgende gen-købe 5 dages gennemsyn.

 

 

 

WEBINAR REPLAY

Der vil ofte være folk der har lyst til at se et webinar der har været gennemført tidligere. Vi laver som regel kun webinarets indhold een gang.

Men de webinarer der i sin tid blev optaget, kan man af og til købe adgang til igen, i et såkaldt REPLAY. Når du køber et replay, er det altså en optagelse af et tidligere gennemført webinar.

Når man køber et replay, har man adgang til det i 5 dage fra købstidspunktet, så det er smart at koordinere sit køb med hvornår man har tid til at se webinaret et eller flere gange på de 5 dage.

Samtidig med at du får 5-dages link til webinaret, får du også alle de oprindelige oplysninger om materialer, skabeloner mm.

 

 

Underviser på Webinarerne er Tina Krøyer, ejer af det kreative univers kroyerskvarter.dk.

Tina er uddannet industriel designer i tøjbranchen og har arbejdet med formgivning hele sit liv. Hun har undervist i kreative fag i næsten 20 år, og under coronanedlukningerne underviste hun online på fuld tid.