Da jeg var barn lavede min mor og jeg ofte en leg, når vi kiggede op i skyerne.

”Hvad kan du se?” – spurgte hun.

Og så sad vi dér og fantaserede. Om høns og kameler og piber og blomkål og alt det andet vi fik øje på.

 

Jeg kigger stadig på skyerne og finder motiver. Tit. Ofte også sammen med min datter, som hygger sig, som jeg også gjorde dengang.

Jeg kigger op, og pludselig kan jeg se en ko der er i gang med at støvsuge!!!  – Eller sidder i en havestol og nyder de drivende skyer og så driver der pludselig et hus med vinduer forbi, deroppe på den blå baggrund. – Eller en skildpadde der sejler afsted med alle ben strittende ud af skjoldet.

 

Der er mange steder du kan træne.

Lige nu er det højsæson for de smukke cumulus-skyer, som kommer i alverdens faconer. Dem, der ligner vattotter. Men der er masser af andre steder du kan træne dit øje.

Om vinteren, når der ingen blade er på træerne, kan alt muligt dukke op i grenenes mønstertegning, når de står der med de mørke grene mod den lyse himmel.

En læser af Krøyers Kvarter skrev, og fortalte om de mange ting der kunne dukke op i hendes terassogulv. Når altså hun alligevel sad derude, og lod øjne og tanker flyve.

Længere nede finder du flere eksempler, i billederne.

 

Det kræver bare at man lige lader øjnene slappe af et øjeblik, og så slår den umiddelbare fantasi til.

Slip fantasien løs og find nye ting. Det er en super god måde at træne dit øje til at se og forestille dig alt muligt, og det vil hjælpe dig til at udvikle en kreativitet, du måske har ladet uforstyrret i mange år.

 

Samme sky, alene og med tre fortolkninger… – Kan du se flere muligheder?

 

Kan du få øje på alle monster-fjæsene? Stynede træer laver fantastiske knuder i barken.

 

Isblomster!!! Naturens lille hilsen en kold, kold vinterdag. Jeg ser skove, bjerge, trolde og huler. Hvad ser du?