Lige om lidt går vi allesammen igang med julegaveindkøb. (nåh ja, nogen er måske allerede igang, eller færdige? gisp!)

Her er nogle af mine anbefalinger, fra min egen bogreol: En nytænkende, en klassiker, og en blomstrende een.

Så hvis du skal forære en bog til en krea-glad person, vil jeg anbefale disse, med link til boghandlere der fører bogen. (Artiklen indeholder reklamelink).

Da jeg tog disse tre bøger ud af reolen, var det nogen af dem der havde flest post-it noter stikkende ud i toppen. Og det er som regel en god indikator for, hvor god fagbogen er 🙂

To af bøgerne er på engelsk, og det er jo det vi må leve med, når vi bor i et lille sprogområde. Der udkommer nemlig mange fede bøger ude i verden. Men alle bøgerne er rigt illustrerede, så du skal ikke lade sig afskrække, hvis dit engelske er lidt rustent.

Den afslørende video af min krea-bogreol:

https://youtu.be/S__qWyn5e-I
Mine krea-bøger. Ja, der er mange. Jeg har plukket tre ud, som jeg vil anbefale.

“Sketch now, think later” af Mike Yoshiaki Daikubara

I de tre år jeg har drevet kroyerskvarter.dk, har jeg ofte kredset om dét, at tage ud i det blå med sin skitsebog, og tegne hvad man ser, hvad man inspireres til, eller hvad man skal have med.

Så da jeg sidste sommer fandt denne bog, var det næsten som at se et spejlbillede af mine egne tanker.

Forfatteren tager os med rundt i sit skitseunivers, især i byer, og gennemgår hvad han gør, hvad han bruger, hvor han sidder etc.

Nogle af mine blogindlæg der har kredset om det samme, er fx: New York med skitsebog, og skrappe regler, Fem perfekte steder at sætte sig med en skitsebog, og 6 metoder til at lave kreativ skitsebog.

Bogen er en lille fiks sag, på engelsk, og rigt illustreret af forfatterens skitser.

Saxo.com forhandler bogen “Sketch now, think later”.

Betty Edwards: “At tegne er at se”

Klassikeren. Dén, jeg altid vender tilbage til. Den oprindelige udkom i 1979, og den version jeg har, fra 1987. Den nuværende udgave er totalrenoveret i 1996, og har blandt andet fået tilføjet afsnit om farveblyanter og farvelære. Den er eviggyldig, og en meget tung tilføjelse til litteratur om at lære at tegne. Så selvom den er gammel, er den bestemt ikke forældet. Tværtimod.

Bogen kredser om den måde man skal bruge øjnene på, når man skal lave frihåndstegning. Jeg har skrevet om den samme teori flere gange på bloggen her, og også når jeg har haft tegnekurser, for jeg er også af den overbevisning, at det er dét der gør een i stand til at gengive noget med et tegneredskab. Læs om en let metode til at træne dine øjne.

Saxo.com forhandler “At tegne er at se”. Du kan se mere her.

Bogen er oversat til dansk.

Tiffany Turner: “The fine art of crepepaperflowers”

Denne her bog var dén jeg pludselig stod foran i The Strand i New York. Bogen blev et vendepunkt for mig, fordi den vakte min nysgerrighed på de her fantastiske blomster, og fordi den siden blev årsag til mange, mange timer i mit lille værksted, mens blomsterne voksede ud mellem mine hænder. De første lavede jeg i Tiffany Turners udgave, og efterhånden i mine egne udgaver og egne skabeloner, fordi jeg fik styr på teknikkerne.

Saxo.com forhandler bogen, og du kan læse mere her.

Bogen er på engelsk, og indeholder inspiration, vejledninger og skabeloner.

Tiffany Turner er ret dygtig til at lave blomster i kæmpestørrelser. Og til at lave blomster i det smukkeste forfald. Prøv at tjekke hendes Instagram her.