Maler du billeder med acrylmaling? Så har du formentlig prøvet at stå i en situation, hvor du har brugt lang tid på at blande en helt bestemt nuance, for pludselig at måtte stoppe maleriet, og enten 1) har ladet malingen tørre ind, så den ikke kan bruges mere, eller 2) gået igennem alskens forsøg med at dække det til, så det ikke tørrer.

Denne artikel indeholder reklamelink. (Hvad er det?)

Her er en løsning, som også er transportabel!

Jeg har nogle mapper som jeg bruger til at gemme ting i. Jeg elsker mapper og opbevaringsløsninger. For noget tid siden så min gode veninde Christina een af de mapper jeg har, som jeg bruger til at gemme alt muligt i.

Pludselig lignede hendes ansigt en lysende elpære! Ideen var slået ned, og den mappe jeg brugte, kunne bruges til at gemme en møjsommeligt blandet palet.

Christina har en maleskole, med mange kursister, der blander masser af maling, og masser af maling der kasseres fra uge til uge, fordi det er svært at opbevare. Så hun så store fordele.

Nå, men nu har hun testet, og det er en kæmpe succes, så nu har jeg fået lov til at indvie jer alle i den.

Sådan gør du

Mappen er sådan en tynd een, som jeg har købt i Archi Tegn i Aarhus. Det er dén butik som hører til hos arkitektskolen i Aarhus.

Mappen er nem at åbne, forholdsvis tynd, og forholdsvis lufttæt.

(Du kan også bruge andre mapper eller kasser, men fælles for dem skal være, at de ret lave i højden, og forholdsvis lufttætte)

I bunden, under malingen, lægges et stykke papir. Det skal helst være vandskyende papir. Du kan flere steder købe malerpalet-blokke med papir der er vandskyende. Madpapir kan ikke helt klare mosten.

Så blander du malingen ovenpå papiret (husk at gøre det med en spartel, så du ikke ødelægger dine pensler) .

Mal igen, med den farveblanding du lavede forleden.

Male, male, male… – og så pause.

Når du skal holde pause fra dit maleri, sprayer du malingen med vand fra en forstøverflaske, for at malingen er godt våd inden du pakker den væk. Dette er årsagen til at papiret skal kunne holde til noget vand.

Spray godt med vand på malingen inden du lukker sammen, så den er godt forsigtig fra starten.

Luk ned, pak sammen, og din palet ligger nu i en lille, flad kasse, klar til næste gang.

Hvis der går nogle dage før du skal bruge din blandede palet igen, skal du give det et lille brus med forstøverflasken hver dag.