Det startede egentlig med, at jeg havde lånt en el-cykel.

Sådan een har jeg længe haft kig på, og den er så anderledes end min sædvanlige cykel, så det virkede som en god ide at prøve een, da det var en mulighed at låne i pinsen.

Så 2. pinsedag tog jeg , efter et par småture i dagene inden, på en god tur fra mit hjem og ind til Aarhus. Og tilbage igen.

Og selvfølgelig tog jeg skitsebog med.

Bare en lille een, og ganske få tegneredskaber. Lidt tegneblyanter og et par fineliners.

(Hvis du er på Instagram kan det være du genkender noget? jeg kørte nemlig hele dagens skitser på story, mens jeg overvejede om jeg skulle investere i den dér el-cykel.)

Klar til afgang.
Cykel. Solcreme. Vand. Skitsebog. Lille penalhus med kun blyanter og sorte fineliners. Håndsprit og madpakke. Afsted…

Første stop: Årslev Engsø

Første stop var et formidabelt landskab ved Aarslev Engsø. En kæmpe sø som er kunstigt skabt, og som blev fyldt med vand i 2003, da man ledte Aarhus Å ind i det etablerede areal.

Jeg havde pakket meget let, kun en madpakke, en solcreme, en vandflaske, en lille skitsebog og et sæt blyanter/tegnetuscher.

Men ikke noget at sidde på. Nogle gange har jeg et siddeunderlag med (for det meste) og ofte har jeg en lille stol. Men ikke noget på denne tur.

Jeg fandt et lille lavt hegn af stolper, og der kunne jeg lige sidde.

Når jeg vælger motiver er det yderst sjældent at jeg vælger sådan et naturparti, som den kønne udsigt ellers lagde op til. Jeg vil meget hellere finde et objekt, som er konkret og som jeg kan nærstudere.

Så det blev til en stor højspændingsmast, der stod liiige foran mig.

Første stop. Højspændingsmast med skøn himmel i baggrunden.
Første tegning er altid opvarmning. Man skal ligesom igang…

Andet stop: Brabrand Bygade

Videre på min tur, tilbage i sadlen, kørte jeg igennem små landsbyer, og ind mod Aarhus. I Brabrand gjorde jeg holdt på et lille bytorv. Endnu en ting skulle i skitsebogen, og lige foran mig stod en vandkunst af en meget stor sten, hvor vandet rislede nedad.

Den gad jeg nu ikke tegne, selvom det strategisk var smart.

Men ofte er motivet noget af det der fylder i hovedet, og een af formålene med turen var jo at finde ud af, om jeg skulle købe en el-cykel. Og den jeg havde lånt, og kørte på, stod også lige foran mig. Såeh…der var ikke langt til handling.

På et torv på Brabrand hovedgade, uden skyggen af torvet på Brabrand hovedgade 🙂

Tredje stop: Ceres Park i Aarhus

Nu fortsatte turen ad Silkeborgvej helt ind til Aarhus C. Nærmere bestemt min arbejdsplads i VIA University College. Turen skulle jo give mig en ide om, om jeg kunne cykle dertil ind imellem, med en cykel som denne.

I Ceres Park fandt jeg en dejlig “liggestol” af beton. Liiiige hvad jeg trængte til, ovenpå turen ind til byen.

Og foran den var der forskellige bede med stauder.

Jeg valgte en hvid sporebaldrian, som jeg plukkede (Det ved jeg egentlig ikke om man må?), og så tegnede jeg den.

Ligesom jeg elsker at lave papirsblomster, så elsker jeg også at tegne rigtige blomster. Først lavede jeg tegning ved at tegne efter som jeg plejer. Så lavede jeg een som skyggetegning. Og de to klæder egentlig hinanden.

Betonliggestol og staudebed. Et skønt sted i solen.
4 versioner af hvidsporebaldrian: fra venstre:
1) Den ægte sporebaldrian. 2) skyggen som solen så suverænt danner. 2) en traditionel skitsetegning efter blomten. 4) en skyggetegning af samme.
Bingo! Målet er nået. Min arbejdsplads i Aarhus C.

Fjerde stop: Brabrandsøen

Nå, men målet var nået, og nu skulle jeg tilbage. Jeg kørte ad den skønne sti langs Brabrandsøen, og bortset fra at den var ret befærdet sådan en 2. pinsedag i solskinsvejr (racercykler, inlinere, gående, rulleski, løbere etc) så er det bare sådan en skøn rute, som jeg ofte har cyklet med min almindelige cykel. Og med el-cyklen gik det jo bare over stok og sten.

I overgangen mellem Brabrandsøen og Aarslev Engsø står en række egetræer, som er ret stormomsuste, og det kan ses på deres facon. Det er vejtræer, så jeg fandt en sten at sidde på, og valgte det mest stormskæve jeg kunne finde.

Femte stop: Legeplads v/ Gl. Harlev.

På turen tilbage kommer jeg igennem nogle små skønne landsbyer. Een af dem er Gl. Harlev, og her fandt jeg en skøn plet ved et bord-bænkesæt, placeret tæt på en legeplads, og med udsigt over hele engsø-området.

Jeg var træt. Så det skulle være en meget konkret ting jeg skulle tegne, og det blev en yndig storkenæb, som stod og kaldte i krattet. Den fik også en alm. tegning, og en skyggetegning, fordi solen skinnede så flot.

Studier af storkenæb på legepladsen ved Gl. Harlev.

Og så var det bare afsted over stok og sten, resten af vejen hjem til Stjær.

Det blev til 41 kilometer ialt, med 7 tegnestop ( ikke alle er vist her) . Det tog ialt 6 timer.

En skøn dag. Med fordybelse, bevægelse, masser af sol og god tegnetræning.