Det er tredje gang at jeg og Christina, min gode veninde, deltager på Kreative Dage/  Nordens største kreamesse, som afholdes i Messecentret i Fredericia, sidste weekend i oktober, hvert år (desværre aflyst i 2020).

Vi har hele tiden delt stand, og dermed hjulpet hinanden, men denne gang var vi gået lidt op i størrelsen, så vi delte en stand der var 2½ gang større end tidligere. Det var sjovt, men gav os også lidt overraskelser undervejs.

Og fordi standen var større, og vi havde flere varer med, gik vores to mænd, Michael og Jesper, med i legen, og var standpersonale sammen med os alle dagene. En meget alternativ, men også superhyggelig venne-weekendtur.

Følg med i billedserien herunder, og se lidt af vores tre meget hektiske dage på messen.

Husk også at tjekke 2. del af artiklen, som du finder her. I 2. del kommer jeg ind på sceneshows, på halvårsplanlægning, og ikke mindst den imponerende nedpakning af en hel hal.

 

Vores nye store stand

Her i 2021 har vi fået en ny stand. Den er på 24 m2, som vi deler imellem os. Hvert år forsøger vi at lave en stand der visuelt hænger sammen, men hvor det samtidigt er tydeligt at vi er to uafhængige firmaer.

I midten har vi stillet et fælles workshop-bord, fordi vi har forpligtet os til at lave workshops på standen. Rigtig, rigtig mange af gæsterne på messen nyder at cruise rundt mellem de forskellige workshops i flere dage i træk. Så der er virkelig mange workshops med mange, mange forskellige discipliner, rundt på messen.

Vi valgte at stille vores workshopbord i midten, og således kunne vi skiftes til at afholde workshop, i hver vores disciplin. Jeg havde crepepapirblomster med, og Christina, som driver en maleskole tæt på Aarhus, lavede tusch-sjov i gamle bøger. Vi vil gerne hænge sammen, og hjælpe hinanden, men samtidig vil vi også gerne være tydelige om at vi er to forskellige firmaer. Og denne gang lykkedes det os ret fint, synes vi selv.

 

Forberedelse og opstilling

opstilling af stand, kreative dage

Nu siger jeg det som det er. Det er et kæmpearbejde at skulle rigge sådan en messestand til. Hjemme i det lille firma er der blevet arbejdet i mange, mange timer på at være klar. Og det tager det meste af en dag at stille det hele op. Selvfølgelig også fordi man vil have det lidt lækkert! Jeg havde nogle gamle sortmalede paller med, som skulle danne et slags stakit, hvor crepepapirblomsterne skulle monteres. Her er de sat sammen, så de ikke vælter, og er sikre. Christina og jeg har efterhånden lært, at vi helst skal stille op om onsdagen, hvor der er stille i hallen og man kan komme til…

 

blomsterhav. crepepapirblomster, kreative dage

Og sådan kom blomsterhavet til at se ud. Lige i øjenhøjde. Jeg har skrevet en seddel om at man helst ikke må berøre blomsterne. men ak – folk har jo bare så meget lyst til at røre, så jeg droppede den regel igen, ligeså hurtigt som den var opfundet. Ikke alle kampe er værd at kæmpe, og jeg er også selv sådan een der gerne vil røre ved alting.

 

 

Workshops på standen

stand på kreative dage

Her ser i standen fra den anden side. I midten af standen har vi vores fælles bord. og forskellige tidspunkter til de forskellige workshops. Så kører Christina een. Så kører jeg een og så videre…. Og når jeg siger fællesbord, så mener jeg det meget bogstaveligt. For der er en historie med bordet. Det er Christina der ejer det nu. Men det er oprindeligt bygget af min far, af gulvbrædder, til min mors atelier, for 30 år siden. Da hun skulle flytte for 4 år siden, fik Christina bordet til sin nye maleskole. Hos Christina er bordet blevet brugt til blande-maling-bord af alle hendes mange elever, og nu har det fået en helt vidunderlig overflade. Lidt gardiner underneden, syet af mig til lejligheden og så fik vi lagerplads. Vupti. Skønt fællesbord med en skøn historie, som oser af kreativ energi. Og særdeles velegnet til workshops.

 

workshopbord kreative dage

Og så een af de ting vi har lært i år: Når der er gulvtæppe på standen, og man har workshops hvor man klipper i papir… – så skal der altså lige en støvsuger henover. Vi løste det, men næste år skal vi vist lige have en lille sugeting med på standen.

 

 

workshop kreative dage

Workshop i fuld gang. Her laves crepepapirblomst-køleskabsmagneter. Limpistoler, falseben, sakse og håndsprit. Så kan man lave workshop i en pandemi.

 

 

workshop kreative dage

Masser af begejstrede workshopdeltagere.

 

 

Esmeralda er altid med. Ja, det hedder hun. Navngivet for længe siden af een af min datters veninder. I år havde hun opgaven som 5. mand på standen, at orientere folk om workshop-tider. Hun gjorde et rigtig fint stykke arbejde. Bagved får du et kig ind på standen, som var fyldt med bøger og crepepapir.

 

Læs mere i del 2 af “Kreative dage – behind the scenes”, som blandt andet handler om sceneshow, om planlægning op til et halvt år før, og den vilde og voldsomme nedpakning, som i hallen virkelig skiller nybegynderne fra de erfarne messe-hunde….