FAQ webinarer – svar på alle de gode spørgsmål

FAQ webinarer – svar på alle de gode spørgsmål2023-02-16T00:59:07+01:00
Hvorfor skal man købe billetter gennem Billetto, og ikke gennem shoppen på kroyerskvarter.dk?2023-03-13T15:40:26+01:00

Det kræver en del af et shoppingsystem at holde styr på hvem der har købt billet, og give mulighed for at kunne kontakte et helt hold. Jeg har efterhånden testet en del plugins, men det sted hvor jeg har syntes det har fungeret bedst, er via Billetto, som er en ekstern leverandør.

Billettos funktioner til dette er forrygende. Desværre kan man ikke vedhæfte filer til billetterne på Billetto. Derfor bliver alle deltagere manøvreret over på en adgangsbeskyttet side på kroyerskvarter.dk, hvor alle relevante dokumenter (skabeloner og vejledninger) kan hentes direkte.

Til gengæld er der andre funktioner der er ret sublime, så derfor kører alle billetter til kurser og events, fysiske og online, via Billetto p.t.

 

Hvad er et webinar?2023-02-16T23:58:14+01:00

Du kan sammenligne et webinar med et foredrag, som du sidder og lytter til. Men du gør det derhjemme via din PC, i stedet for at sidde i en foredragssal.

Webinarerne på kroyerskvarter.dk er dog ret aktive, idet du selv skal arbejde med, hjemme ved dit eget bord. Underviseren snakker og guider, og du følger med hjemmefra.

Ingen kan se dig. Men du kan deltage i snakken og stille spørgsmål via chatten.

 

Det kræver at du har en computer med netadgang. Det kan være en PC, en tablet eller blot en smartphone (det bliver dog meget småt på en smartphone, så det kan ikke anbefales.) Du skal også have en aktiv højttaler i computeren, så du kan høre lyden.

Man kan gennemføre webinarer på forskellige platforme. På kroyerskvarter.dk er det på platformen ZOOM. Du kan vælge at downloade en ZOOM-app på din computer, men det er ikke nødvendigt.

Når du tilmelder dig et webinar, får du altid en vejledning til hvordan du kommer på ZOOM, som du kan bruge hvis det er din første gang.

SKAL jeg bruge materialer fra shoppen på kroyerskvarter.dk i webinarerne?2023-03-28T14:55:53+02:00

Nej, det skal du ikke.

Du skal bruge lige præcis de materialer du har derhjemme.

Efterhånden kan man få rigtig meget forskelligt crepepapir i Danmark. Du bruger det du foretrækker. (Det er ligesom når vi strikker. Nogle vil helst have bomuldsgarn, andre hellere uld.)

I materialeoversigten til webinarerne vil der altid være en anbefaling af materialer, men hvis du hellere vil bruge en anden slags, så gør du det. Og hvis du ikke har de farver papir som er anbefalet så tager du nogle andre farver der minder lidt. Det kan være at dit resultat bliver anderledes, teknikken er den samme.

Men – hvor gang du køber en billet til et webinar, får du ved købstidspunktet en rabatkode til shoppen på kroyerskvarter.dk, som virker helt hen til 7 dage efter webinaret. Brug den eller lad være. Det er helt op til dig.

Hvorfor lave webinarer i stedet for rigtige fysiske kurser?2023-02-16T00:36:37+01:00

De fysiske kurser er dejlige og man er sammen og ser hinanden. Men i et webinar kan vi være flere på længere afstande, og det er smart i et tilfælde som fx specielle emner.

Hvis man vil på et kursus i en speciel ting i et specielt område, kræver det jo at der er flere der vil det samme, for at kurset kan komme op at stå. Ved et webinar kan vi have fokus på een bestemt ting, fx en særlig blomstersort i papir. Og sandsynligheden for at der er folk fra hele landet der har lyst til at deltage er stor, og det kan lade sig gøre, fordi vi ikke skal rejse henover hele landet for at deltage. Så ved at afholde webinarer får vi mulighed for at gå mere nørdet til sagen.

Desuden skal du ikke tænke på transport til undervisningsstedet. Du skal ikke betale for parkering. Du skal blot indrette et bord derhjemme, med en skærm foran (PC, tablet eller lign. husk netadgang) og så huske en kop af din yndlingskaffe eller te. Og du behøver ikke engang at overveje om håret sidder, for du kan ikke ses på skærmen.

Hvis du var een af dem der var meget online under coronanedlukningerne og måske fandt det sløvt, vil du finde disse webinarer meget aktive, fordi du selv fysisk sidder og arbejder med.

Hvis du aldrig har prøvet at være online på et webinar eller lignende, så får alle ved tilmelding en vejledning i hvordan du kommer på zoom. Du anskaffer dig materialerne fra listen, og bruger dit første webinar på at vænne dig til situationen. Herefter, hvis du får lyst til at prøve igen, bliver det forhåbentlig en stor fornøjelse.

 

Hvorfor skal jeg betale for et webinar på kroyerskvarter.dk?2023-02-16T00:37:49+01:00

Webinarer på kroyerskvarter.dk køres via platformen ZOOM. Fordelen ved at køre et webinar er at vi kan lave et lukket rum, hvor du deltager i en fælles aktivitet. Og når det er et webinar, modsat et zoom-møde, så slipper du for at være synlig på skærmen, men er meget med alligevel via chatten.

Zoom-webinarplatformen med dens forskellige funktioner koster penge, og hvis der skal kunne laves replays som skal afspilles igen og igen, så skal der være online lagerplads. En del af webinargebyret går til disse funktioner, så du kan hente og afspille replay igen og igen.

Desuden ligger der en masse forberedelse, udarbejdelse af skabeloner, forberedelse af arbejdsgang og planlægning af materialer, inden selve webinaret. Materialer som du får fuld rådighed over til udskrift og til din egen planlægning.

Og sidst, men ikke mindst, bliver du undervist af en erfaren underviser i kreative fag, som er uddannet industriel designer, og som igennem 20 år har uddannet og finpoleret sin pædagogiske og didaktiske tilgang i undervisningen, også under hele coronanedlukningen, som foregik online.

 

 

 

Hvorfor deltage i et webinar? – Der ligger jo masser af videoer på nettet.2023-02-19T00:16:23+01:00

Hvis du kan lide at få reaktioner fra andre undervejs, så er et webinar hyggeligt. Du har mulighed for direkte kontakt med underviseren, mens du sidder derhjemme i egne omgivelser, med din kaffekop og dine materialer.

Inden webinaret får du tilsendt skabeloner, så vi sidder med de samme former. Du har konkrete materialelister, og tempoet er roligt og hyggeligt, men også fyldt med udfordringer til dig.

Webinaret er altid defineret i sværhedsgrad, og du vil ofte opleve at emnerne i et webinar af en times varighed har en højere sværhedsgrad og detaljeringsgrad end i en tilfældig video på nettet.

I webinaret har vi et fællesskab, og du kan få svar på spørgsmål direkte. Du er sammen med andre, selvom vi sidder hver for sig. Selvom webinaret er planlagt på forhånd, og vi ved hvad vi skal, så kan emnerne godt twiste lidt, fordi der måske kommer særlige spørgsmål.

Og så kan det være ret hyggeligt, og ind imellem også sjovt. Der er ofte ret livligt i chatten, og underviseren forsøger hele tiden at holde øje med hvad der bliver spurgt om og kommenteret. Deltagerne kan også skrive til hinanden i chatten.

Efter webinaret er der mulighed for at vise hinandens resultater frem i en lukket facebookgruppe. Så får man en fornemmelse for hvad de andre har lavet i forhold til ens egen.

Desuden får du mulighed for at se webinaret i replay. Af hensyn til GDPR er chatten ikke synlig i replays, men du er ikke i tvivl om hvad der sker, fordi underviseren har været opmærksom på at læse op og kommentere undervejs.

Titel

Go to Top