Grundlægger af det kreative univers kroyerskvarter.dk / forfatter / underviser/ designer / webshopejer.

Tina Krøyers baggrund udspringer af kreative processer indenfor Industrielt design (tekstil/beklædning TEKO), Design&Business, Erhvervspædagogik og Journalistik.

Tina har hele sit liv, både privat og arbejdsmæssigt, arbejdet kreativt med hænder og hoved. En mor der var kunstner og male-/tegnelærer og passioneret håndarbejdsnørd lukkede op for en verden af kreativt galskab hvor alt kunne laves af alt, og alverdens tegneteknikker og håndarbejdsdiscipliner blev integreret. Og når der skulle stærke hænder, træ, svejsning eller lignende til, trådte hende opfinderfar ind på scenen og lukkede op for værkstedet, hvor der kunne trylles.

Ret tidligt blev Tina klar over at hun skulle den kreative vej i sit voksenliv, så hun arbejdede målrettet på at gøre sig klar til en designuddannelse, og det lykkedes at slippe igennem alle nåleøjerne og blive uddannet Designer/Produktudvikler fra TEKO, og få en professionel tilgang til kreativitet og formgivning.

Tina tog fat på en kreativ karriere som designer i tøjbranchen, og blev undervejs superbruger på grafiske tegneprogrammer, ekspert i at være kreativ på kommando, og kunne se kommercielt på produkterne.

Samtidig bevarede hun sin private passion for det at kunne forsvinde ind i et håndarbejde, en skitsebog, en kreativ proces.

Efter nogle år i fuld fart i den danske tøjindustri havde Tina lyst til at bruge sin viden til at lære andre op, og hun sagde fast job som designer op og begyndte at undervise. Først på et håndarbejdsseminarium, i grafiske tegneprogrammer, og senere på VIA Beklædningshåndværkeruddannelsen, hvor alle hendes tekstile og grafiske kompetencer kom i spil. Desuden blev hun uddannet i erhvervspædagogik, og hvordan man formidler kreative kompetencer.

Og så legede hun med forskellige diplomudbud på Journalisthøjskolen, for at få lidt mere kontrol over sin passion for at skrive.

Kroyerskvarter.dk

I 2016 kogte det hele sammen, i dannelsen af bloggen kroyerskvarter.dk.

Skrivning, design, kreative processer og inspiration var omdrejningspunktet for formidleren Tinas helt egen legeplads. Efter at have lavet tøj for andre, have skrevet artikler for andre, have undervist efter regler i bekendtgørelser for andre var der nu frit valg på alle hylder for hvad der skulle fyldes på, og artiklerne på sitet blev fyldt med alverdens ting fra Tinas lange kreative arbejdsliv, og private kreationer.

Især understøttelsen af hvordan man vækker kreativiteten i sit liv, og brugen af skitsebøger var (og er stadig) en stærk åre på bloggen. Men også genbrug og recycling har af og til fundet vej.

Crepepapirblomster.

I 2018 mødte hun crepepapirblomster på en rejse til New York. Hun var solgt! – og brugte uendeligt mange timer på at lave blomster.

I 2020 dannede hun sit egen forlag og udkom med bogen ”Crepepapirblomster, materialer og teknikker”. I bogen kombinerede hun sin designbaggrund i dannelsen af de mange blomster, og sin undervisningserfaring i bogens opbygning og taksonomi.

Samtidig dannede hun webshoppen på kroyerskvarter.dk. Hun ville give folk adgang til det skønne italienske crepepapir fra Cartotecnica Rossi i Italien. Papiret, som havde vakt hendes egen begejstring, og som stadig, den dag i dag, bliver ved med at udfordre og overraske hende.

I 2022 var hendes blomsterpassion vokset yderligere, og bogen om at farve papiret om, og give endnu mere effekt på blomsterne kom til verden. ”Crepepapirblomster 2, farvning og finesser”.

Begge bøger findes på biblioteker over alt, og kan fås i webshoppen og i boghandlerne over hele landet.

Tinas mantraer: Enkelthed, frem for at forkøbe sig og kast dig ud i tingene.

Tinas grundholdning er nu som altid, at tingene skal være enkle. Man behøver ikke at købe sig fattig, for at komme i gang med noget. Brug hvad man har derhjemme, lad være med at anskaffe dig uendelige mængder, men se mulighederne lige foran dig. Nøjes med en eller to slags slags crepepapir. Lav noget nyt af noget gammelt. Tjek genbrugsbutikkerne for materialer til dine projekter.

Kast dig ud i tingene, og vær ikke bange for at lave fejl. Det er jo dér de gode ideer opstår. Du kan ikke gøre noget forkert. Tværtimod kan du lære noget. Lad være med at slå dig selv i hovedet over mærkeligheder, men gør dig selv en tjeneste og forær sig selv noget tid til selvforkælelse og træningen af din helt egen kreamuskel.

Webinarer på kroyerskvarter.dk

Undervejs mens kroyerskvarter.dk er vokset, er Tina fortsat med at undervise på beklædningshåndværkeruddannelsen, og ligesom alle andre undervisere i landet på alle niveauer blev hun kastet ud i online undervisning under Corona-nedlukninger i 2020-22. Tina blev tændt på alle kanaler, for kunne det lade sig gøre at lave kreativ undervisning via en skærm?

Heraf opstod lysten til at lave webinarer på kroyerskvarter.dk.

I første omgang med crepepapirblomster, men på sigt, kan der sagtens dukke alt muligt andet op, for Tina har rigtig mange tangenter at spille på.