Hvem er jeg?

portræt

Min baggrund udspringer af kreative processer og uddannelser inden for Industrielt design (tekstil/beklædning), Design&Business, Erhvervspædagogik og Journalistik.

Hvis du vil se hvad jeg laver i mit værksted, er du velkommen til at besøge min hjemmeside www.tinakroyer.dk. Du kan følge den her, eller følge linket i menuen foroven.

Jeg har altid arbejdet kreativt med hænder og hoved. Som lille pige åbnede min håndarbejds-glade mor op for en verden af kreativt galskab. Alt kunne laves af alt (syes, hækles, broderes, limes, kniples, væves, skæres, you name it…). Og når der skulle stærke hænder, træ, svejsning eller lign til, så trådte min far ind på scenen, lukkede op for sit værksted og så blev der tryllet dér. Intet var umuligt. Ovenikøbet var min mor tegnelærer af profession, så når jeg slog streger på papir, og jeg tegnede altid, blev det hele rettet til, så jeg fik en masse tegning og komposition ind ad bagdøren.

Da jeg skulle vælge en uddannelse blev det naturligvis af den kreative slags. Jeg slap igennem nåleøjet, og tog en uddannelse som Designer/Produktudvikler, som gav mig en professionel tilgang til kreativiteten og det at tegne og udforme. Jeg har arbejdet med design og formgivning i hele mit professionelle liv. De senere år som underviser for unge mennesker der selv ønsker en karriere i en spændende og omskiftelig branche. (tjek Beklædningshåndværkernes blog)

Tegning og maling har jeg altid gjort, kunst i mange afskygninger er vigtig for mig. Syning og tekstile processer er en evig kærlighed. Herunder design og formgivning. Skrivningen er dukket op inden for de seneste ti år. En delvis diplomuddannelse fra Journalisthøjskolen, diverse artikler i lokale sprøjter, og blogging for min arbejdsplads.

Jeg har i flere år, ad forskellige omgange, undervist i tegning og croquis, ved siden af mit almindelige job (hvor fagene er kommunikation, IT (Illustrator/photoshop), design, konstruktion og dokumentation). Jeg elsker at undervise i klassisk tegning!

I efteråret 2018 mødte jeg crepepapirblomster på et tur til New York. Jeg var helt solgt, og da jeg kom hjem gik jeg straks igang med at få fat i papiret, hvilket bestemt ikke var nemt. Men det lykkedes mig at få noget hjem fra selveste Italien, og jeg gik igang, og arbejdede med det aften, efter aften , efter aften, efter aften…når jeg kom hjem fra mit almindelige job. I efteråret 2020 resulterede det i min bog om crepepapirblomster, som jeg udgave på mit eget forlag.

 

Jeg er også teen-mom, gift kone, madglad havenørd, underviser og 50+. Og så kan jeg godt lide at sætte fokus på de lidt skæve ting.

Velkommen i min verden 🙂

Kærlig Hilsen Tina Krøyer

Kontakt: tina@kroyerskvarter.dk

PS: HUSK! at jeg æææælsker kommentarer, likes og delinger. Det betyder nemlig at der er endnu flere der kan følge med på Kroyerskvarter.dk, og så bliver det endnu sjovere at lægge ting herind. Tusind tak på forhånd 🙂 Du kan følge Kroyerskvarter.dk på facebook, på Instagram, på Pinterest og på YouTube, eller du kan abonnere på nyhedsbrevet, herinde på bloggen. (Og kan selvfølgelig hoppe af igen, hvis du synes at jeg bare er blevet for meget!!).

Læs mere om dine forskellige muligheder for at følge bloggen.

#kroyerskvarter

PPS: jeg arbejder også med min egen kunst og andre frembringelser. Alt det kan du se på min hjemmeside, www.tinakroyer.dk. Kig ind 🙂

 

test