Jeg har hørt fra flere læsere af bloggen, som allerede er gået igang med at lave art journaling, som jeg beskrev i sidste uge. FEDT!

Så lad os lige kigge på, hvad du skal bruge for at komme igang.

 

I princippet kan du nøjes med noget gammelt papir at tegne på, og en enkelt lille nedbidt blyant. Det behøver slet ikke at være det store udstyrsstykke.

Men – hvis du kunne tænke dig at udbygge, så er her en liste over de ting som jeg vil anbefale at du starter med, i dit nye liv med art journaling. Tjek dine gemmer, måske har du det meste?

Du vil opleve at jeg igen og igen siger ”i god kvalitet”. Det kan du jo vælge at være ligeglad med, og det er også helt fint. Men vær opmærksom på, at når det gælder kunstnerartikler, så får du hvad du betaler for. Jo billigere du køber, desto mindre af den dyre pigment er der i farverne, og det betyder at det ikke afgiver meget farve på dine ting. Du behøver slet, slet ikke at købe det dyreste, til din personlige udvikling, i art journaling-bogen. Men det er absolut sjovest, hvis du IKKE har købt det allerbilligste.

 

Skitsebog

En skitsebog med kraftige sider. Mindst 150g/m2 (det står som regel på omslaget). Til sammenligning er alm. kopipapir på 80 g/m2.

Papiret skal kunne tåle vægten når noget bliver klæbet på, men det skal også kunne klare en omgang vandfarve uden at blive helt opløst.

Du kan få med både spiralryg og fast ryg.

Hvad man bedst kan lide er en smagssag. Jeg synes på den ene side at der er noget lækkert over en lækker indbunden bog med fast ryg, så har du mulighed for at lave et flot dobbeltopslag. Men hvis man fylder bogen godt op, med indklæbning og masser af farve, så bliver siderne tykke og det vil være nemmest at håndtere med spiralryg. Prøv dig frem.

 

Lim

En limstift er supergod at have ved hånden. Køb ikke for billigt, den skal også have en god limeevne. Og det skal være en god stor én. Du skal have masser af lim at bruge af. Du kan også bruge flydende skolelim, der skal pensles på. Men det kan let blive noget grat (godt dansk ord :-)), og det er længere tid om at tørre.

Og husk tape. Alm. klar tape, malertape (god at skrive på), gaffatape (her kan man fx klippe figurer ud), alt hvad du kan finde.

 

Akvarelfarver og pensler

Akvarelfarver. Gerne i god kvalitet. Man kan sagtens blive fristet af en pakke der ligger i tilbudsdisken i det lokale supermarked. Men generelt betaler man for det man får, når vi snakker farver, og de billige knaldtilbud består mest af fyldstof og ikke meget pigment. Så du vil opleve at de ikke afgiver meget farve når du bruger dem. Det kan slukke den bedste iver, at man kun kan lave pastelfarver, hvis man i virkeligheden vil lave pangfarver, så husk at købe nogle der er lidt dyrere, så du får en ordentlig pigment.

 

Husk at du ikke behøver en æske med mange farver. En lille æske med 12-16 farver er rigeligt. Du kan bruge dem, til at blande de farver du ikke har.

 

Og når du nu er ved at købe akvarelfarver, så husk en til to akvarelpensler i forskellige størrelser. Det behøver ikke at være dyre mårhårspensler. Men køb heller ikke de billigste, som smider hårene bare du kigger på dem.

 

Tegneblyanter

Et par gode tegneblyanter. 2B og 5B så er du godt kørende. (B= blødhed. Jo blødere, desto mørkere en streg kan blyanten tegne.)

 

 

 

 

 

Tynde tuscher

Et par tynde sorte tuscher. Gerne i flere farver og tykkelser. Alt efter hvad du har lyst til. Jeg er også rigtig glad for speedmarkere, men de vil ofte bløde igennem papiret, så det skal du være forberedt på.

 

Alt dit papirskrald

Gamle blade og aviser, klippekort og billetter, plastposer og emballage. Alt hvad du syntes er spændende pga farve, struktur, udseende, etc….

 

Opbevaring til dine ting

Hvis du kun har en lille krog derhjemme at sidde i, eller skal sidde ved spisebordet, så kan du købe en plastkasse med låg, til at lægge det hele i, når du ikke bruger det. På den måde kan du hurtigt få det frem, og hurtigt pakke det væk igen. Sørg for at kassen ikke er for langt væk fra din ”krog”. Et minut om at pakke ud, et minut om at pakke væk.

 

Og alt det andet…

Og så kan man jo selvfølgelig bruge alt muligt andet. Acrylmaling og Posca-tusser, grafitstifter, pastelkridt og oliekridt. Tavlekridt og farveblyanter, stempler og madpapir. Kun fantasien sætter grænser. Udbyg dine materialer efterhånden som du synes at du kan bruge dem.

 

 

 

 

 

Om fordelene ved Art Journaling