Hvad filan er det dér Inktober?

Inktober er en månedlang challenge (i hele oktober) der handler om at tegne med blæk, tusch og lignende.

Den er opfundet af kunstneren Jake Parker, med det formål at opfordre til at øve sig og blive mere sikker i at tegne.

Hvert år inden Inktober udgiver Jake Parker en ny liste over emner for hver dag. Emnerne kan bruges som inspiration, men der er ingen tvang, og man kan bruge præcis det motiv man har lyst til.

Her kan du se mere på den officielle hjemmeside for Inktober2021

Sort/hvid eller ?

Som udgangspunkt er der fokus på sort/hvid billeder, altså det sorte blæk, og hvis man tilføjer farve er det kun som enkel kontrast. Men igen, der er totalt frit valg på alle hylder, og de senere år er der sågar forfattere og digtere der har lavet små tekster til dagens emne, istedet for at tegne.

Så man har alle muligheder for at lave sin helt egen version af Inktober.

Sådan deltager du:

Måden du deltager er, at du tegner en tegning, og så lægger du den på Facebook og/eller Instagram, under hashtagget #inktober2021. Så er du med!

Her er reglerne:

  1. Lav en blæktegning (tusch eller lign, både flydende og i en pen) – du må gerne tegne for med en blyant. Benyt evt. emnelisten for de enkelte dage, hvis du har lyst.
  2. Læg det op på enten Instagram eller Facebook
  3. Sæt hashtag på: #inktober og #inktober2021
  4. gentag dagen efter.

Du kan jo naturligvis helt selv bestemme, om du vil lægge op hver dag, hver anden dag, en gang om ugen, eller sjældnere, men pointen er, at man skal være vedholdende

Måske husker du, at jeg havde min helt egen challenge i juli måned for et par år siden? en juliskitsechallenge, hvor jeg gerne skulle poste en tegning/skitse hver dag.

Det gik jo ikke helt godt! – altså hvis målet var at få lagt op hver dag…

Jeg fik sammenlagt lavet hvad der svarede til hver anden dag i juli måned. Og det var fint! sanserne var skærpet, blyanten spidset og jeg nød de ting jeg trods alt FIK lavet.

Kombineret med en hektisk hverdag, giver det ikke helt mening at stresse sig halvt ihjel for inktober, meeeen, jeg vil gerne prøve, og når bare jeg beslutter, at det kun kommer til at ske når jeg har lyst og overskud, så bliver det ikke en stress-faktor.

Jeg forsøger at være med! I hvilken version det end lykkes for mig.

Måske skulle du også overveje det?

Her er 2021-listen over forslag til motiver/emner, direkte fra Jake Parker: