Rigtig mange billedmagere har behov for at kunne vise deres billeder på en ”rigtig” væg. Og heldigvis lever vi i en tid hvor det sagtens kan lade sig gøre, uden at man skal køre ud og finde en passende væg, transportere sit billede derhen, arrangere lyssætning og jeg-ska-gi-dig-ska-jeg.

Du skal såmænd bare installere en app på din smartphone, og så er du i gang. Billedet af dit maleri/foto/collage eller hvad det nu er, skal du have parat på forhånd.

To anbefalinger

Jeg har undersøgt en håndfuld apps, og her er to som jeg vil anbefale. Begge apps kommer til Apple og Android. (og hentes i App store/ Google Play)

(Resten bestod ikke min test, som lyder: at det skal være letforståeligt og let at håndtere. Faktisk var der et par stykker hvor jeg konsulterede min gamer-søn, og han var helt klar i spyttet: “Hvis du ikke bare lige kan bruge den, uden at skulle tænke over alt muligt, så er det en dårlig app, og så er der ikke grund til at bruge tid på den”. Een af dem blev faktisk ved med at crashe undervejs, så han havde jo ret, den unge mand. )

Men der findes formentlig mange flere, så hvis du, kære læser, kan anbefale een eller flere gode apps til formålet, så skriv det endelig herunder i en kommentar.

Begge disse apps som jeg har valgt at omtale, kommer i en gratisversion, som er fuldt funktionsdygtig, og det er dem jeg har testet.

Men ingen tvivl: hvis du vil have det fulde potentiale, skal du købe dig til premium-versionen. Den ene her kan tilkøbes for et engangbeløb, den anden tilkøbes som et abonnement.

WallPicture Lite – Art Design / gratisversion

Af Milan Zarecky

I gratisversionen har du adgang til tre interiører, du kan sætte billeder ind i. Du kan vælge hvilken type ramme billedet skal have, du kan lægge filtre ind over, og sætte flere billeder ind på egen væg.

Det er ret nemt at lægge billeder ind.

Du kan med to fingre gøre billedet større og mindre, og størrelsesangivelsen er skrevet på, så du altid kan finde den korrekte størrelse på netop dit billede. Størrelsesangivelserne kan fjernes, efter behov.

Rammen kan skiftes, og skyggen bag billedet fjernes. Rammemulighederne er “moderne “rammer.

Hvis du tilkøber Premiumversionen, har du desuden mulighed for i alt 30 interiører at sætte dine billeder ind i. I premiumversionen vil du også kunne lægge et billede ind af din egen stue, og sætte dit eget vandmærke på billedet. Premiumversionen koster et engangbeløb på 209 kr (pr. 5/1-2020)

Jeg er vild med:

 • At man kan se størrelsen på billedet, som det hænger dér på væggen. Og at målene kan fjernes igen.

Jeg er ikke vild med:

 • Det meget begrænsede udvalg af baggrunde i gratisversionen.

Pris hvis man vil tilkøbe premium:

209 kr som engangsbeløb

Art Rooms – Superimpose Art /gratisversion

Meget nem brugerflade.

Adgang til 80 forskellige interiører i gratis versionen.

Man kan lægge flere billeder ind ad gangen.

Appen er kompatibel med Pantonesystemet, så du kan vælge den pantonefarve til væggen, som du har lyst til.

I gratisversionen kan du ikke gegmme det færdge interiør. Du kan naturligvis tage et screenshot, men det bliver med et vandmærke henover, fra ArtRooms. Hvis du kan leve med det, er det en fin, fin app.

Alternativt kan du købe premium-version, via abonnement, til 65 kr pr måned (pr. 5/1 2020). Men hvis du ofte står i en situation, hvor du skal vise kunder hvordan dit maleri vil se ud på en væg, så er pengene formentlig givet godt ud.

Jeg er vild med:

 • At du kan trække pantonefarver ind over vægfarverne.
 • At brugerfladen er mega-nem.

Jeg er ikke så vild med:

 • At jeg kan ændre på billedets størrelse, uden at kende den nye faktiske størrelse. Jeg risikerer at vise en kunde noget, der er forkert proportioneret.
 • Interiørbilleder fra gratisversionen kan ikke eksporteres, uden et voldsomt vandmærke fra Art Rooms.

Pris hvis man vil tilkøbe premium:

Abonnement til 65 kr pr. måned (den første måned til halv pris), fortløbende.

– Og hvad skal man så vælge????

Hmmm….

Det er jo skønt når man kan få en gratisversion at lege med, før man for alvor tilkøber en app.

Og så skal man være sikker på at man køber den rigtige.

Jeg er mest begejstret for Art Rooms. Jeg synes den er nemmest i brugerfladen og har flest features at vælge imellem. Der er tænkt over, at det skal være nemt at gå til, og det ser lækkert ud.

Men på sigt, vil det også være den der er dyrest, fordi man betaler et månedligt abonnement. Så blot fire måneder efter køb, koster den mere end Wallpicture Lite. Og hvis man skal kunne sende billeder til potentielle kunder, kan man IKKE bruge gratisversionen, da det ikke giver særlig professionelt indtryk at sende et billede med et vandmærke som ikke er dit eget.

Hvis du tit og ofte er ude og vise dine billeder til kunder, sender forslag afsted eller lignende, så er Art Rooms og investeringen i en lækker brugerflade og mange features betemt den jeg ville vælge.

På den anden side: hvis du kun en gang imellem skal lave et billede af dit maleri på din væg, og du kan nøjes med de få vægmuligheder i WAllpicture Lite, så er der ingen grund til at gøre andet. Alternativt kan du købe premiumversionen for et engangsbeløb, og så har du den for evigt.

 

Så alt skal sættes op imod dine behov for at

 • kunne sende billedforslag afsted, tit eller sjældent?
 • have en lækker brugerflade?
 • få eller mange muligheder for forskellige baggrunde?
 • vil du investere, og i så fald hvor meget?
 • eller kan du nøjes med gratisversionen, og finde dig i de begrænsede muligheder?