Den første gang jeg så Christines billedbog, for en del år siden, blev jeg helt paf. Jeg var på et malekursus på Aarhus Kunstakademi, og læreren havde taget nogle af sine egne inspirationsbøger med.

Mage til skøn collagebog!

Fra en tid hvor dét at lave collage var for de få, nemlig dem der havde adgang til tryksager. Og den er faktisk ret fortryllende, når man bladrer gennem HC Andersens poesi og opsætninger.

Den oprindelige bog lavede HC Andersen tilbage i 1859, sammen med sin gode ven Adolph Drewsen. HC klippede og klistrede fra tryksager, og skabte en lille verden med små digte og historier, til collagerne.

Det hele lavede han til den lille pige Christine Stampe på hendes 3 års fødselsdag. Hun var Drewsens barnebarn.

Christine Drewsen passede godt på sin originale billedbog. Så godt at den gik i arv i tre generationer. I en årrække har den originale bog været opbevaret på Det Kongelige Bibliotek, og var kun set af ganske få personer, gennem årene. Indtil 1984, hvor ejeren, Alette Bardenfleth, besluttede at lade den affotografere og trykke til folket.

Bogen er en uudtømmelig kilde til inspiration for alle der arbejder med billeder og kreativitet.

Og den er sød og finurlig, især når man går tæt på HC Andersens små tekster til billederne.

Et par år efter kurset, fik jeg fat i mit eget eksemplar af Christines Billedbog. Den har været en vigtig del af mit bibliotek siden.

Da jeg for noget tid siden besluttede at kroyerskvarter.dk skulle udvides med en webshop, kom jeg ret hurtigt frem til, at den blandt andet skulle sælge vintage hobbybøger.

God hobbybøger, med noget at byde på.

Så ind imellem kan I finde et eller flere eksemplarer af Christines Billedbog. ( Ikke min første! Den beholder jeg nemlig!) Fordi jeg med mellemrum støder ind i den, når jeg støver i antikvarer og genbrugsbutikker.

Og selvfølgelig skal de ind i shoppen, så du også har chancen for at få fat i denne skønne og inspirerende collagebog.

Tjek vintage hobbybøger i shoppen her. Søg efter Christines Billedbog, og find ud af om der er een til salg lige nu.