Er du vild med at fotografere? Nu kan du få dine fotos bemærket på MOMA, Museum of Modern Art i New York, som har en meget stærk online tilstedeværelse, og derfor bliver fulgt at folk fra hele verden.

I en erkendelse af, at fotografering er blevet allemandseje, vil MOMA nu invitere alle fotoglade ind i deres univers, med The MOMA Photo Club. Der skal tages et billede der passer til månedens tema, som uploades, og så er du med. Mere om hvordan, senere i artiklen.

Det er efterhånden længe siden, at et lækkert spejlreflekskamera var en sjældenhed. Efterhånden kan man få superlækre kameraer til forholdsvist tilgængelige priser, og kameraerne i mobiltelefonerne får flere og flere avancerede gimmics (ikke nødvendigvis at sammenligne med spejlreflekserne) som gør at de kan lave mere og mere avancerede optagelser.

Samtidig er vi forbi alt det tummel med at skulle fremkalde og vente og håbe at billederne var ok. Nu kan vi på et øjeblik se om vi skal tage det om, eller det funker. – og mange amatører leger og laver helt forrygende billeder.

International online-fotoklub, med nyt tema hver måned.

I MOMAs fotoklub vil vil der hver måned være et tema. I maj 2021 er det fx “Abstractions from nature” defineret af bjergklatreren og miljøaktivisten Conrad Anker, som beskriver det således:

Abstractions from Nature, an invitation to look at the natural world from a different perspective. Share your own Abstractions from Nature—take a closer look at the world around you. How can you photograph something familiar in nature from a new perspective? Try zooming in; make it hard to guess what it is you’re capturing. Notice textures, search for new shapes, and play with angles.

Conrad Anker, Mountain climber & enviromental activist.

Så i maj handler det altså om at tage nærbilleder af teksturer og former af noget naturskabt. Det er et dejligt åbent tema, som kan fortolkes i mange retninger. Er spændt på at se hvad kommende temaer vil bringe.

Sådan gør du:

Når du har taget nogle forrygende billeder, som passer i månedens tema, så del dem på Instagram med hashtagget #MoMAPhotoClub.

Udvalgte billeder vil blive vist på MOMAs sociale medier og på MOMAs website, med fotografen angivet.

(Billederne vil også blive vist rundt omkring på skærme i New Yorks undergrundsbane, men det er nok sjovest for lokale beboere. )

Hvad er MOMA?

Museum Of Modert Art , MOMA, ligger på Manhatten, i centrum af New York, og er et af verdens mest toneangivende museer inden for moderne kunst.

Museet blev åbnet i 1929, og det hylder moderne kunst i alle former, søger provokationen, og breder sig ud i alle kroge af kunstens verden.

Museet er propfyldt med alverdens kunst, på adressen på Manhatten.

Men det har også en meget omfattende digital tilstedeværelse, med en meget udbygget og spændende hjemmeside, som er værd at dykke ned i, uanset hvor du sidder i verden. Her er artikler, online magasiner, podcasts, online kurser og meget, meget mere.

Top picture: courtesy Iwan Baan, Museum of Modern Art.