“Vil du komme og holde et oplæg om crepepapirblomster til et særarrangement på museet, en onsdag i juli?”

Sådan lød en forespørgsel jeg fik for nogle måneder siden, fra Hempel Glasmuseum i Odsherred.

Ja, selvfølgelig vil jeg da det 🙂

 

Museet har både faste og skiftende samlinger af glaskunstnere, og hvert år siden 1988 uddeles Hempels Glaspris til en kunstner der har gjort sig særligt bemærket.

Særudstillingen her i 2021 hedder “En vase er en vase er en vase” og den viser værker af samtlige glaskunstnere der har modtaget prisen siden 88. Ialt 33 glaskunstnere / vaser.

Og hvad putter man i vaser? Det kunne fx være crepepapirblomster.

 

Onsdag d. 21. juli 2021, klokken 17:00, afholder museet et særarrangement, hvor jeg til et lukket publikum skal fortælle og demonstrere hvordan man laver crepepapirblomster.

Hvis du er i Odsherred i perioden, og har lyst til at deltage, kan billetter købes her.

 

 

Om Hempel Glasmuseum

Hempel Glasmuseum blev grundlagt i 1964 af skibsfarvefabrikant J.C. Hempel (1894-1986). Hempel var en succesrig forretningsmand med stor passion for glaskunst. På sine mange rejser i udlandet udforskede og indsamlede han adskillelige sjældne, antikke og kuriøse glas, som med tiden blev til Nordeuropas største private glassamling.

I begyndelsen af 60’erne fik J.C. Hempel idéen om at etablere et glasmuseum, så han kunne dele sin flotte samling af historiske glas. Det var Hempels drøm, at stedet skulle blive et kulturhus, der kunne danne rammerne for kunstudstillinger, kulturelle aktiviteter og skabe liv i Odsherred.

Glasmuseet skulle bygges på bakken med den imponerende udsigt over Nykøbing bugt og Isefjorden over for J.C. Hempels gods Annebjerggaard Hovedgaard. Den 14. juli 1964 overdrog han derfor sin glassamling til Hempels Kulturfond, som skulle stå for byggeriet og driften af glasmuseet – hvilket den stadig gør i dag.

Hempel Glasmuseum er siden blevet en vigtig kulturinstitution i Odsherred med kunst, koncerter, litteratur, foredrag og meget mere.

Besøg museets hjemmeside her.