9. april er jeg inviteret til at holde kursus i crepepapirblomster på Koldinghus.

Lige nu har museet en specialudstilling om Danmarks kronprinsesser, og i forbindelse med at dronning Ingrid (som jo først blev kronprinsesse) var så glad for blomster, har museet sat ind med crepepapirblomster, som jo er voldsomt oppe i tiden.

I museets workshop-afdeling kan man på udvalgte tidspunkter komme og lege lidt med crepepapiret. Og d. 9. april skal jeg altså gennemføre et separat kursus i grundlæggende crepepapirblomster. Kurset kræver særtilmelding, og har begrænsede pladser. Billetter købes på Koldinghus’ hjemmeside.

 

Kronprinsesseudstillingen

Forleden var jeg forbi museet, for at få taget billeder og video omkring kurset. Og så var jeg naturligvis lige inde forbi den rigtig fine kronprinsesseudstilling. Det handler om de kvinder der ikke har været født ind i kongefamilien, men som kommer ind som kronprinsesser og skal gøre sig klar til gerningen som dronning. Og selvfølgelig havde vores nuværende Kronprinsesse Mary en fremstående rolle, ikke mindst i sin egenskab af at være den allermest fotograferede danske kongelige, gennem tiderne.

På udstillingen kan du blandt andet kigge nærmere på RUBINSÆTTET. Det smykkesæt som dronning Ingrid arvede fra sin mor, og som nu bruges af Kronprinsesse Mary. Er du blot en smule royal kan du måske huske første gang vi så Mary med sættet? Det var i det Kongelige Teater et par dage før hendes bryllup med Kronprinsen, hvor hun tog os alle med storm, vha rubinsættet og en vidunderlig dybrød velourkjole.

 

Mit lille spæde bidrag til udstillingen. Et kursus i crepepapirblomster, hvor du på 3 timer får styr på de mest grundlæggende teknikker. Her filmes der, som optakt til kurset d. 9. april. Billetter købes via museets hjemmeside.

 

Kursus i crepepapirblomster – 3 timer, og fokus på teknikker du kan arbejde videre med. 

I løbet af kurset får du styr på de grundlæggende teknikker i fremstillingen af crepepapirblomster, og du kan forlade stedet med en lille buket i dine helt egne yndlingsfarver. Alt er parat til dig: papir i 35 farver, værktøj og skabeloner.

Kurset varer 3 timer, og så kan man jo benytte resten af dagen til at nyde historierne om kronprinsesserne, at gå på jagt i de flotte rum, og forestille sig livet ved hoffet for mange, mange år siden. Eller nyde at komme helt op i tårnet og se udsigten.

Alt i alt er der lagt op til en rigtig dejlig dag, med både fordybelse, med historie og med udsigt. Whats not to like?

 

Ses vi?

 

Koldinghus, som er over 750 år gammel, har lagt kulisser til mange kongelige episoder og har haft både Margrethe d. 1. og Christina d. 4 som gæster og beboere. I mange århundrede var det et af landets vigtigste slotte.

 

 

I 1808 brændte Koldinghus ned til grunden, og stod som en ruin i over 100 år. I starten af det 20. århundrede begyndte man en nænsom genopbygning, og i 1970’erne blev man færdig med den fantastiske renovering som står i dag. Koldinghus er en del af Kongernes Samling, som også består af Amalienborgmuseet og Rosenborg Slot.