Altså, lad os bare lige slå fast: Der er ingen grænser i Guds eget land. Og det samme gælder for de butikker med kunstnerartikler som jeg for nylig besøgte i New York.

Jeg har været i mange, mange af den slags butikker, over hele Europa, og mange har et godt og solidt udvalg. Men alt hvad jeg har set, får baghjul i New York.
Jeg brugte en formiddag på familieferien, til at cruise lidt rundt i kunstner-butikker på en lille del af Manhatten, i området omkring Soho. Der er givetvis mange, mange flere….men se nu med her:

 

Jerry’s: Typer af lærred til opspænding på blændrammer. Hmmm. Hvad skal man vælge?

Jerry’s Art Supply, var den første butik jeg var inde i. (111 4th Ave, New York, NY 10003) Sød lille, tætpakket butik, med hjælpsomt personale. Så er vi ligesom igang. Ligger lige om hjørnet fra The Strand (-boghandel, læs mere længere nede). Lidt lager-agtig indretning. Speciale i maleri, blændrammer og lignende, hvilket de til gengæld var ret specialiserede i. Se fx på billedet hvor mange lærredstyper der var til at spænde op på blændrammer.

Jeg søgte et bestemt produkt, som de desværre ikke havde, og de anbefalede mig at tage til:

 

Da Vinci Artist Supply. Velkommen i afdelingen for PENSLER… Pensler oppe, pensler nede, pensler til højre, pensler til venstre.

Da Vinci Artist Supply (132 W 21st St, New York, NY 10011,). Lille facade, men meget dyb butik, og fuld kælder. De havde godt nok et stort udvalg….af alting. Og priserne var ganske fine. Jeg fandt mit ønskede produkt, (et som jeg ikke har kunnet opdrive i Europa, heller ikke på webshops. Det skal nok komme her på bloggen, når jeg lige har arbejdet lidt med det. )
Og jeg havde det sådan lidt: “What! De har godt nok et stort udvalg! ( -og hvor meget ledig plads har jeg i min kuffert?)”

 

– Men jeg skulle komme til at se meget mere…

 

Michaels Arts and Crafts Store. Kæmpe butik med kæmpe udvalg i hobbygrej.

 

Lige om hjørnet fra Da Vinci Artist Supply lå en megastore med hobbyartikler. Michael’s. (675 Avenue of the Americas, New York, NY 10010) Ikke så meget kunstnerartikler, men mere ovre i hobbyprodukter, al la Panduro hobby.

Gange 20!  

Hold nu op! Intet kunne stoppe en ægte amatør fra at lave “projects”. Og igen, kæmpe udvalg og lavere priser end i DK.

 

 

Blick Art Materials.  Åååh jeg kunne BO i denne butik… Ingen grænser for noget som helst…Kæmpe butik i to etager.

 

Tilfældigt kom jeg til sidst forbi Blick Art Materials. (1-5 Bond Street, New York City, NY 10012)

Da jeg havde gået lidt rundt i denne butik var jeg klar til at hyle! Der var SÅ MANGE FORSKELLIGE TING, I SÅ STORE UDVALG at vælge imellem. Jeg kunne have købt hele butikken, hvis ikke jeg var begrænset af kuffertplads med max. 23 kilo. – Og økonomi og told og jeg ved ikke hvad!

TÆNK, at bo i nærheden af sådan en butik! Med så mange ting til rådighed, og til rimelige priser!

Fire butikker på Manhatten. Den ene med et mere overbevisende udvalg end den anden. Og bare indenfor 6 gader! Gad vide hvor mange der er i resten af New York? Jeg er meget misundelig på newyorkerne.

 

Flere butikker i området fortjener lidt omtale her:

 

Paper Source.

Paper source. (83 Spring StNew York , New York 10012) En butik med papir i alle afskygninger. Til kort og andre projekter. Med trykpuder i alverdens farver, og stempler i alle variaioner. Ret nørdet, hvis man laver invitationer, kort, scrapbooking mv.

 

 

The Strand: Ja, jeg kørte rundt med en lille “indkøbsvogn”. Her i et lille hjørne af butikken. Der er endnu ikke så mange bøger i kurven.

 

The Strand bookstore. (828 Broadway (& 12th Street), New York, NY 10003) Ååh, den butik giver mig åndenød! Efter sigende har de 28 kilometer hyldemeter! Fire etager butik, hvoraf næsten en hel etage er helliget bøger om kunst og teknikker og håndværk/håndarbejde.

Kæmpestort udvalg, som hurtigt kan fylde din kuffert op til den tilladte vægt. I bagenden af butikken kan man sælge sine gamle bøger. Da jeg var der, lød der højlydte diskussioner om købs og salgspriser. Dernæst bliver de indkøbte bøger registreret og sat ud på hylderne, på lige fod med de nye bøger.
Det betød at jeg kunne finde det tilsyneladende eneste eksemplar af en bog fra 1994, som jeg havde eftersøgt, om Frida Kahlos fester. Den stod ved siden af en nyudgivet bog. Ikke noget snobberi dér, alle bøger har deres berettigelse og sælges på lige fod. (- og jeg tog altså 12 bøger med ud af butikken…)

 

Soho Artists & Fleas (Prince St. & Broadway, Manhattan, NY 10012) Stor butik i en hjørneejendom. Udefra ligner den en designbutik, men indeni er den meget mere: Ene små stande af kunstnere og kunsthåndværkere, der sælger deres produkter. Meget inspiration på forholdsvis få kvadratmetre. (Desværre intet foto)

 

Hvis du nu IKKE er på vej til New York i nærmeste fremtid, så er her en liste over mine yndlingsbutikker i Danmark.

 

Blick Art Supply. En tredjedel af reolen med remedier til serigrafi og rammetryk. Rakler og rammer i rå mængder, i mange kvaliteter og størrelser.