Jeg mødte første gang den store skitsebogssamling da jeg var i New York i oktober 2018.

41.000 skitsebøger lavet af folk fra hele verden var samlet på eet sted, og var en guldgrube af ideer og inspiration for alle der besøger. Tilmed var en stor del af skitsebøgerne digitaliserede og offentlige for alle på nettet, så jeg kunne kigge videre da jeg kom hjem.

Du kan læse mere om mit besøg i “The sketchbookproject” i Brooklyn Art Library her.

Og jeg ville naturligvis være med, og lave en lille hilsen fra Krøyers Kvarter, til hylderne i Brooklyn, New York.

Jeg har nu haft den liggende i nogle måneder i mit Art Journaling-hjørne i arbejdsværelset, og efterhånden blev siderne fyldt ud. “The Danish book of Flowers and X-es”

Og igår blev den sendt afsted!!! GISP!

Man bliver jo knyttet til sine skitsebøger! Det er jo et lille stykke af mig der bliver sendt afsted og offentliggjort. Så det var faktisk ikke nemt at putte den i postkassen.

Men der var ikke noget at gøre. Hvis jeg ville være med, og det vil jeg jo, så skal den være ankommet til NY senest d. 30. marts 2019.

Herefter vil den blive katalogiseret og digitaliseret, og om noget tid, formentlig et par måneder, så vil den kunne hentes ned på din PC.

Wow!

Men jeg har naturligvis taget en masse billeder, så allerede nu viser jeg den frem på Krøyers Kvarter. Se også hele skitsebogen her.

Udvalgte sider og teknikker:

Een af de første ting der kom i bogen var en skitse af Holger Danske, som jeg mødte for første gang i februar. Han er lavet på basis af fotos, for det var umuligt at stå og tegne i hans kælder under Kronborg. Til gengæld havde man lavet skiftende belysning på ham, hvilket var meget interessant ud fra et tegnesynspunkt. Og det er een af de ting der står på min huskeseddel over ting jeg skal huske at udforske: De billeder med Holger Danske i forskellige typer belysning. Så ham kommer jeg forhåbentlig til at vende tilbage til.
Tjaa, hvad skete der egentlig her? Det er ikke altid til at sige. Og heller ikke helt bagefter. Bare lidt hygge der udviklede sig henover et par dage. X-et er et fysisk X i træ jeg har. Sådan et man kan pynte på en hylde med. Og et billede fra en gammel bog. Og derfra tog det fart. Nogen gange skal man bare lade fantasien løbe afsted, og smide al kontrol. Sådan her kan man lave mange opslag i bogen, og pludselig er der et forlæg til et billede. Og andre gange skal der bare bladres hurtigt videre. – og måske vende tilbage senere.
Jeg tror jeg vendte tilbage til dette opslag 6-8 gange. Og pludselig kunne jeg mærke at den var der. Der skulle ikke gøres mere.
Jeg fik fornylig nogle ret fantastiske akvarel-farveblyanter forærende. Med ret så meget pigment i. De er gode både med og uden vand.
Her startede det med en lodret skravering i udvalgte farver. Tilfældigt og alligevel meget ordnet. Så lagde jeg til højre en stencil på, med et sol-motiv. Og brugte penslen til at opløse farverne i stencilens huller. Det er egentlig ikke blevet super vellykket, men som eksperiment er der basis for at arbejde videre. Det her papir i bogen kan ikke helt tåle vandet, men måske kan forskellige typer akvarelpapir? Det er ihvertfald et sjovt farvespil der opstår mellem dér hvor farverne er tørre og der hvor de har fået lidt vand fra penslen.
Til venstre er det en anden stencil og en tynd tusch der har huseret.
En påskelilje malet med akvarelfarver. En brugt acrylpalet på et tilfældigt stykke papir. Kan I se hvor godt de snakker sammen? Når man arbejder med skitsebogen på denne måde, Art Journaling, kan alt lade sig gøre, og det hele handler om inspiration og udtryksmåder. Og så er der en skønhed ved de brugte paletter som ikke altid kommer til sin ret.
Klassisk tegning! AAh! Det er så trygt. Og ja, jeg har tegnet dette om vinteren, så der har været en bog involveret! En dejlig bog fyldt med billeder af blomster og planter man kan kigge efter. Det er ikke altid nødvendigt at tegne efter “det rigtige”. Brug gerne motiver fra bøger, nettet osv.
Og husk at hvis man er ny tegner, så ligner det ikke så godt i starten. Men hvis du øver dig, så kommer det 🙂

Se hele bogen på YouTube

Se hele skitsebogen bladret igennem, ved at klikke her.

Hvis du også har lyst til at være med i dette brugerbetalte projekt, så kan du læse mere her. Skitsebogen er lille og overkommelig, og du har mellem 6-9 måneder til det. Og hvis du ikke når det, så bliver den bare registreret et år senere. Det er aldrig for sent.