Ligesom mange andre har jeg også haft en hjemmearbejdsplads her i året 2020.

Og lige om lidt kommer der en indrømmelse.

Jeg har siddet mange, mange timer på Zoom, både som underviser, mødedeltager og lytter. Jeg synes det er fantastisk at disse dele-medier findes, og jeg bruger ret meget energi på at bruge dem optimalt, især i undervisningssammenhæng.

Alligevel skete det alligevel på et tidspunkt, kort tid før sommerferien.

Jeg mistede koncentrationen og kom til at sidde og tegne mens jeg skulle lytte og gerne sige en smule ind imellem. UPS.

Nåh, tænker du, det er jo fordi man sidder og doodler, laver skriblerier, tegner kruseduller, eller hvad man nu kalder det. Det kender vi godt…

Neeeej. Dem tegner jeg nemlig hele tiden. Nej denne gang faldt jeg fuldstændigt ind i en tegning, og glemte alt omkring mig.

Undskyld, vil jeg godt sige til dem jeg “var sammen med”. Jeg siger ikke hvem eller hvad min rolle var, eller hvorfor jeg faldt ud. Men hvis der er nogen der kunne have været med i den anden ende, som læser med her, så vil jeg bare sige undskyld.

Men altså, det var en forrygende tegneøvelse jeg lige kom på der ved skrivebordet.

Og nu får du også lov til at prøve.

Når man har et omrids er det forholdsvist nemt at fortsætte. Og der skal jo ikke meget til at gætte hvad disse ting er. Heller ikke de fem ting som stadig kun har omrids.
(Nederst til højre er det min telefon. Jeg er nemlig sådan en type der taber ting, så jeg har en (ikke særlig tjekket) “bumper-telefon-cover” som kan holde til nogen knubs.
Derfor de tykke hjørner . hi hi. :-))

Nå, men jeg sad altså midt i et zoom-møde, ved mit hjemmeskrivebord. Ved siden af mig lå min skitsebog, som jeg havde haft med ude i haven dagen før. Og så var den lige, ikke helt forsætligt, landet dér.

Nærmest pr automatik, åbnede jeg bogen og fandt en tom side. Tænkte vist, at jeg kunne sidde og lave telefon-kruseduller. Men jeg begyndte at tegne udenom nogle af de ting der stod på bordet.

Oveni hinanden. Med en tusch.

Der lå en saks. En ladeledning til min telefon. En tegneklemme. En lille flaske håndsprit…

Alt hvad der er værd at vide om tegneblyanter.

Her var jeg stadig ret meget med. Kunne se hvad jeg skulle gøre næst, og havde åndsnærværelse nok til lige at tage et billede. Mens jeg deltog i mit zoommøde.

Jeg havde en blød tegneblyant ved siden af mig, og tænkte henkastet, at det kunne være sjovt at tegne de indre ting ind i det omrids jeg havde lavet. Studere skyggerne, finde linjerne etc.

Så det gjorde jeg.

Det var så herefter det gik galt.

Jeg forsvandt totalt ind i tegningerne, øjnene brugte al energi på at afsøge og analysere skygger, mens hånden udførte.

Det var en superskøn øvelse i at tenge skygger, og hvis du ikke er så øvet i at tegne , så får du her en foræring i omridsene.

Næste gang, og sådan een bliver der, vil jeg nok tegne omridset med samme slags tegneredskab som skyggerne. Det vil jeg nok få en mere helstøbt tegning ud af.

Men lige her og nu var det en supernem øvelse, som du kan lave overalt.

Flere steder på kroyerskvarter.dk hvor du kan øve skygger:

https://www.kroyerskvarter.dk/2019/11/18/skyggelaegning-med-tegneblyant-tegnestub-malebog-foelg-garnet/