For nogle år siden blev jeg tilbudt en pæn stak National Geographic. Det er jo nogle gange dét, der er problemet, ved at være sådan én der sætter pris på mange ting, at man er temmelig gennemskuelig, og folk kan nogle gange lugte på én, at man er sådan én der ikke kan sige nej til det.

Men dér lå altså en 30 cm høj bunke af National Geographic, og skal man lige sige nej til det? Aldrig i livet!

 

National Geographic er bla berømt for sine fotografier af høj kvalitet.

 

Engang imellem, når jeg gerne vil tegne/male men uden at have et mål, det er jo god træning, så lukker jeg øjnene og plukker tre tilfældige blade ud fra bunken. Så finder jeg forskellige motiver og opgaven jeg stiller mig selv er så, at jeg skal have dele af dem sat sammen i et billede. Jeg bruger et stort kraftigt A2 papir, og nogle farver der giver noget pigment. Det kunne fx være oliekridt eller pastelkridt. Og så går jeg i gang.

 

Når man arbejder i stor format, og med kridt som ikke er nøjagtig i stregen, som en blyant eller en tusch, så bliver det hele lidt mere voldsomt og tilfældigt. Og det er en supergod øvelse.

 

Prøv det selv! Du kan bruge alle de blade eller bøger med billeder du har, det behøver ikke at være National Geographic. Bare der er noget at tegne efter. Og nogle gange er det fint, at der ikke er tænkt så meget over tingene og motiverne. Og hvis du ikke er så trænet en tegner, så skal du vide, at det bliver du… – især hvis du gør det som beskrevet her.

 

Du kan vælge at gøre det på stort papir, men det vil også være oplagt at bruge din skitsebog/art journal til det. Fx ”dagens side skal være tre tilfældige ting fra bilka-kataloget” eller lign. Læs mere om brugen af skitsebog her.

En dag kan det være at jeg går i gang med at klippe i dem, til collage. Men indtil videre er de blot en kæmpe kilde til inspiration, til ganske almindelige øvedage ved tegnebordet.

 

Om National Geographic:

Bladet National Geographic er udkommet, siden et selskab af videnskabsmænd grundlagde det i 1888. Hver måned bringer bladet sine læsere rundt i fjerne afkroge af verden, og deres fotografer er nogle af verdens bedste.

Selskabet producerer også kort, atlasser, bøger, film, og tv-programmer til egen TV-kanal.

 

Raritetskabinettet – Om samlingerne på Krøyers Kvarter.

 

Dette blogindlæg er en del af en serie, hvor jeg undersøger både mine egne samlinger og andres. Det ligger i de fleste menneskers natur at samle på noget. Og det kan være alt fra hvide sten, over frimærker, til forladte fotografier, eller specielle planter. Mange etablerede kunstnere er habile samlere, og kan fremvise massevis af ting, som er samlet til inspiration i deres kunstneriske praksis. Uanset om man arbejder kunstnerisk med sine samlinger, eller bare samler fordi man er fascineret af formen, farven , historien eller andet, så er der inspiration i det, for os andre. Og jeg er selv een af dem, der har ting liggende, som inspirerer mig, eller bare gør mig glad. Har du en samling du har lyst til at vise frem, så gør det via hashtagget #MinSamlingDinInspiration.