Hvor finder jeg motiver til skitsebogen?

Nogle dage er det rarest at sætte sig derhjemme i fred og ro, andre dage trænger man til ny inspiration og overraskende motiver. Her er fem steder du fx kan sætte dig. Alle er vurderet i forhold til:

  • Hvor meget eller lidt ro er der?
  • Kan du få privatliv, dvs hvor stor eller lille er risikoen (eller chancen) for, at der kommer nogen og kigger dig over skulderen?
  • Hvor behageligt er det at sidde der?
  • Hvor mange motiver der er mulighed for at få i bogen.

 

Her er fordele og ulemper ved 5 steder, du kan bruge din skitsebog:

  1. På en cafe, med en kop kaffe. Helst ud for en befærdet gade. Her kan du næsten sidde i fred. Og så har du tilmed et bord foran dig, hvor du kan have dine ting liggende. Og hvile din blok. Tegn nabobordet, en cykellygte på cykelstativet foran cafeen, din kaffekop. Der er motiver overalt.
  2. Ved dit spisebord derhjemme, med ”noget” stillet op foran dig, som du kan tegne. Det har faktisk en betegnelse: et stilleben. (nej, det udtales ikke stille-ben, men stil-leben, kommer af tysk.) Lav et stilleben af én eller flere ting, og tegn.
  3. Et sted ude i naturen. Nogle kan godt lide at tegne de store vidder. Landskabet. Himmel og hav og horisont. Andre kan godt lide at slå ned på en detalje, og så nyde at man sidder højt og flot, mens man detaljetegner (sådan én er jeg). Husk at medbringe et siddeunderlag, så du ikke skal spekulere på om du sidder på den våde jord. Sæt dig lige præcis dér, hvor der er noget du synes er interessant. I skoven, i et markskel, på en sten. Det kan godt være lidt bøvlet, hvis du har alt muligt tegnegrej med.
  4. Foran fjernsynet. Det er supergod træning hvis du vil øve din hurtigtegning. Der er ikke tid til mange streger, så dem du sætter skal være lige i øjet. Og det bliver de ikke uden træning. Start fx med nyhedsoplæseren, som du sidder og kigger på med forholdsvis mange klip.
  5. På en bænk et travlt sted. Nyd livet omkring dig. Betragt verden. Når du sidder på en bænk kommer der ofte nogen og sætter sig og betragter dit arbejde. Lad være med at gå i panik over det, for hvis de syntes du laver noget åndsvagt, så ville de ikke sætte sig og kigge. Tag det som en kompliment, og lad som om du er verdens bedste. Ikke noget med undskyldninger. Hvem ved, måske får du en spændende snak ud af det?

 

Brug skitsebogen i ferien