Hvis du følger Krøyers Kvarter på de sociale medier (Facebook og Instagram) har du formentlig opdaget min helt nye passion. Papirblomster.

Faktisk stiftede jeg bekendtskab med disciplinen allerede i folkeskolen, hvor min fantastiske formningslærer i ca. 4. klasse præsenterede os for kunsten at lave påskeliljer i crepepapir. Jeg storproducerede!!! Og da jeg fornylig så nogle eksempler på nettet, fik jeg lyst til at prøve igen, og startede selvfølgelig med påskeliljen, som jeg stadig huskede metoden til.

Desværre fik jeg et chok, da jeg prøvede med det crepepapir jeg kunne få i Danmark! Det gik i stykker så let som ingenting!

I den seneste tid har jeg derfor brugt meget energi på at få fat i det rigtige papir, for det viser sig desværre, at de store danske hobbybutikker ikke har det. Jo, de sælger ganske vist crepepapir, men der er så lidt ”crepe” og spændstighed i det, at det ikke er velegnet til ret mange blomster.

Jeg nåede at bruge en del penge på crepepapir før jeg opdagede det. Jeg prøvede og prøvede men kunne simpelthen ikke få det til at virke. Papiret kunne ikke formes ret meget, og det gik i stykker for et godt ord. Slet ikke som det lækre papir jeg så på YouTube-videoer.

Så da jeg var i London for noget tid siden, gik jeg på jagt i papirbutikkerne, og jeg fandt noget bedre crepepapir, med en crepeprocent på 75. Men det var først da jeg kom hjem, og kom ind på mit værksted, at jeg fik bekræftet at det var velegnet.

Bordeaux iris. Et af de første forsøg.

NU kunne jeg komme igang med blomsterne.

Siden da har jeg fundet noget helt vildt creppet italiensk papir. Det er dyrt, men til gengæld kan man lave flotte store blomster der ”holder sig selv”. Begge papirtyper kan supplere hinanden fint, alt efter hvilken blomst man vil lave. Foreløbig har jeg været nødt til at bestille papir i udlandet.

Jeg er blevet helt vild med processen! Det er jo 3D-formning, og med små tricks kan man få blomsten ret naturtro.

Jeg forestiller mig, at når jeg engang er blevet rigtig sej til det (jeg laver blomster hele tiden, i denne tid, så læringskurven er stejl), så kan jeg formentlig finde brug at de danske crepepapir, i nogle blomster med mange tynde blade. Meeen – dér er jeg ikke rigtig kommet endnu.

Og om ikke så længe kommer der nogle tutorials på bloggen, så du også kan få prøvet, og forhåbentlig navne på nogle danske netbutikker der har noget ordentligt papir. Men indtil da, kan du se mine blomster på Instagram og Facebook.

Roser i det kraftige italienske crepepapir.

Hvad kan man bruge dem til?

Ja, man kan jo selvfølgelig bruge dem i en vase, de skal ikke vandes og passer sig selv. Bare se hvor mange kunstige blomster Ikea sælger.

Men der er masser af andre muligheder. Brystbuketter til bryllup, pynt på hårbøjle (kan både være superdiskret, og meeega-prangende) , borddekorationer til fest, og meget, meget mere… det er kun fantasien der sætter grænser.

Een af mine følgere på Instagram, Trine, fortalte at da hun var barn, var juletræspynten røde og hvide papirsroser. Det lyder da helt fantastisk!