Er du til lækker forarbejdning og smukt designertøj, japansk minimalistisk byggeformsprog og lækre materialer, og kommer du i løbet af sommeren i nærheden af Milano, så skulle du smutte forbi Armanis eget, permanente udstillingssted, ARMANI/SILOS.

Armani er kendt for velsiddende jakkesæt til herrer, i neutrale farver, men efterhånden som man dykker ned i udstillingen, får man indblik i langt mere. Her er fantastiske kjoler, jakker og tøj til kvinder. Og her er smykker og ure i massevis.

Armanis imperium har hovedsæde i Milano, og derfor valgte man at lægge udstillingsbygningen netop her. Det var nemlig i Milano at Giorgio Armani og Sergio Galeotti startede brandet op, i 1985. Brandet ligger fortsat her, og havde 40 års jubilæum i 2015, og i anledning af dette, lavede man udstillingsbygningen, tegnet af japanske Tadao Ando.

Bygningen er på 4 etager, hvoraf det nederste er til skiftende udstillinger. Her i foråret 2019 har der været en udstilling af husets arkitekt, Tadao Ando, som kører frem til d. 29. juli. Der er ny udstilling ca 2 gange om året.

De øverste tre etager er helliget Armanis egne styles, delt ind i temaer, og samtidig blandet på tværs af årstal, fra 1985 og frem til nu. Bygningen som japanske Tadao Ando har tegnet, oser af japansk minimalisme og stramt formsprog. Hvor man end kigger hen er der et smukt indkig i bygningen. Lækkert, hvis du er til det klassiske japanske formsprog. Og det fungerer rigtig godt sammen med Armanis klassiske design.

Udstillingsteknikken er delikat og eksklusiv. Belysningen af modellerne giver et præcist billede af de forskellige styles, og alene lysindfaldet på gulvet er et nærstudie værd.

En hurtig sammentælling og hovedregning fortæller, at der er ca. 350 sæt tøj på udstillingen. Der er masser af detaljer at kigge på. Jeg besøgte udstillingen sent på dagen, efter at have vandret byen tynd i forbindelse med Milan Design Week, så jeg var for træt til at nyde alle detaljerne.

Så hvis man for alvor vil svælge, anbefaler jeg at man tager afsted fra morgenstunden. Et besøg tager vel 1-2 timer, alt efter hvor nørdet man er.

Udover udstilling af styles, er der på øverste etage en lille biograf, og en række PC-stationer, hvor man yderligere kan fordybe sig i Armanis historie.

Armani / Silos – Exhibition Space .
Via Bergognone 40, Milan
www. armanisilos.com

Andre omtalte tekstiludstillinger her på bloggen:

Naturen i tøjet – Victoria & Albert, London

5 udstillinger der kobler mode og håndværk (Dronningens kjoler, Holger Blom, Lady Diana på Kensington, Vogue – like a painting, Danmarks designmuseum, fast tekstiludstilling. )