Hvis du er vild med håndarbejde, og også godt kan lide at farvelægge, så har du nu muligheden for at kombinere de to. Og så kan du ovenikøbet få trænet skyggelægning.

Både i forhold til at lave håndarbejde og male i malebog, snakker man om begrebet mindfulness. Dét, at sidde roligt og lave gentagelse efter gentagelse klarer hjernen, og giver ro.

Tekstil, farver og skyggelægning på een gang.

Nu har du mulighed for at kombinere begge to. Og så kan du øve dig på at lave skyggelægning, samtidig!

Jeg har brugt det meste af sommeren på at tegne en malebog med tekstile teknikker. Det er mine to spidskompetencer der mødes på malebogssiderne: tekstil og tegning, og jeg har elsket at tegne dem.

 

Det fede ved denne malebog er, at du kan følge snoren, garnet eller tråden mens den snor sig rundt i håndarbejdet.

Se hvordan det ser ud, når jeg bladrer i bogen.

https://www.youtube.com/watch?v=7cWzykIP6n0

Nogle af siderne kan farvelægges i mange forskellige farver, det gælder fx kniplingerne, fordi der i en knipling er mange tråde igang. Det samme gælder for vævningerne.

På siderne med strik står det dig frit hvornår du skal skifte farve, og så er det bare med at nyde at disse farveskift IKKE giver alle de ender at hæfte som det vil give i virkeligheden!!!

Disse sider er blot prøve-farvelægninger. Den endelige bog er netop sendt til trykkeren, og er klar til Kreative Dage.

Bogen udkommer til “Kreative dage”

I første omgang lanceres malebogen, som hedder “FØLG GARNET – en malebog for garntosser”, på Nordens største hobbymesse “Kreative dage” i Fredericia, 25.-27. oktober 2019. Herefter sættes den til salg her på siden, både som e-bog og fysisk bog.

Bogen i fysisk form, koster 55 kr + porto.

Webshoppen er ikke oppe at køre endnu, men send en mail til tina@kroyerskvarter.dk, fortæl – dit navn, – hvad du vil købe, og – din postadresse. Så sender jeg yderligere oplysninger til dig, ang. porto og levering. Malebogen betales med forudbetaling på mobilepay.

Her er endnu en prøvefarvelægning, hvor garnet er farvelagt med blyant. – og med skygger. Det er blevet et ret intenst garn, som næsten ligner metal, og det er pga de meget store udsving mellem mørk og lys, og fordi jeg har brugt en tegnestub som finish. (Læs mere om hvordan man bruger en tegnestub her)
Baggrunden er malet med akvarel, og det er blevet lidt blakket, fordi det ikke er egentligt akvarelpapir.

Bogen kan farvelægges på flere måder.

Min datter, Laura, har prøvefarvelagt de fleste sider, og det var fedt at hun gad, for hun fandt en masse steder hvor der manglede en lillebitte streg.

Og som hun sagde: “Det er vildt irriterende at følge/farvelægge et garn, som pludselig forsvinder!”.

Så de små lus skulle gerne være luget ud 🙂

Du kan farvelægge bogen som man traditionelt gør, med tusch eller farveblyant, og farvelægge til kanten.

Men her på Krøyers Kvarter vil du kunne finde vejledninger til at farvelægge med skygger. Det kan nemlig nemt lade sig gøre, især dér hvor garnet er forholdsvist bredt. Det er en super måde at lære skyggelægning på.

KØB MALEBOGEN

Sådan kom bogen til verden

Når man har glemt at købe rigtig manifold-papir, så er en rulle madpakkepapir ret fantastisk istedet. Der gik næsten en hel rulle i løbet af sommeren.

De opstod stille og roligt med håndtegninger, masser af viskelæder, rentegninger, og til slut en tur igennem et vektorprogram på PC’en.

Og en masse kiggeri på håndarbejder, for at få trådene til at ligge helt rigtigt.

Jeg har lavet håndarbejde ALTID, også dengang hvor det ikke var så hot, og jeg altid var den eneste der sad med noget i hænderne. Det er ikke noget der figurerer så meget her på bloggen. Endnu. Men nu kommer det ihvertfald med i en malebog. Måske dukker der mere op på et senere tidspunkt.

I mit fag som designer er det nærmest obligatorisk at alle arbejdstegninger tegnes med vektorgrafik (Jeg bruger Adobe Illustrator, men det kunne også være CorelDraw eller andre udmærkede programmer) .

Men denne gang besluttede jeg mig for at gå mere analogt til værks. Så alle masker, slag, stikninger mv er blevet håndtegnet. Jeg ville nemlig gerne have det liv i dem, sådan at alle masker mv er en lille smule forskellige.

Og fordi jeg elsker at håndtegne.

Da tegningerne var som jeg ville have dem, fik de en tur gennem Illustrators vektor-funktion. Så de er endt med at være fuldt digitale.

Malebogen er 21 x 21 cm, og trykt på 200 g’s papir, så den ikke bløder igennem ved farvelægning. Den har 15 sider til farvelægning. (ialt 28 sider, da der ikke er trykt på bagsiden af tegningerne)

KØB MALEBOGEN