-EJ, spiller du stadig Wordfeud??? Det er der da ingen der gør mere!!!

Joh, det gør jeg, og ja, jeg er afhængig, og nej, jeg er ikke alene!

For nogle år siden, da det lille elektroniske ordspil kom frem, var det på alles læber. Man kunne ikke gå på gaden, uden at man hørte samtaler her og der, som handlede om dét. Man var faktisk ikke hot, hvis man ikke spillede det. Der blev spillet i bussen, i kantinerne, på lærerværelserne, i skolen, ved middagsbordene…. Måske var det én af de første smartphone diller, der virkelig slog igennem? Som ihærdig (og det er også lidt hemmeligt) krydsordsløser gennem hele mit læsende liv, vidste jeg, at her var måske lige noget for mig.

Jeg havde aldrig spillet brætspillet Scrabble, så jeg skulle lige lære det hele. Men efterhånden som regler, strategier og blokeringer gik op for mig, sad jeg snart i saksen. At se hvordan det hele gik op i en højere enhed, når hjernen er skarp, og brikkerne ligesom bare… passer sammen (ligesom puslespil, en anden passion). – Og det sammenbidte drive jeg gribes af, når jeg træffer på en modstander der er stærkere end mig.

Jeg er ikke alene!!! Vi er en lille udsøgt skare: ukendte, tilfældige spillere, og andre som jeg kender i virkeligheden. Fornuftige mennesker, som har afhængigheden tilfælles. Hvis du ser os på gaden kan du ikke se det. Når vi spiller gør vi det i det skjulte. Men vi spiller! Meget!

Fornylig sad jeg i festligt lag og talte stille med én af mine wordfeud-modstandere. Vi ses kun sjældent. – er gode bekendte. Og spiller sammen. Mindst to gange om dagen har vi hinandens opmærksomhed.

-Jeg elsker, når jeg står op om morgenen, lige at starte med at spille de spil, der er klar. Det er en del af mit morgenritual, betror hun mig.

-Jeg ved det, siger jeg, -for jeg svarer dig jo.

– og så om aftenen, så skal jeg lige spille nogle brikker inden jeg går i seng, fortsætter hun.

-Jeg ved det, for jeg svarer dig.

– og så, hvis jeg har en ledig stund midt på dagen, så er det godt at slappe af til.

-Jeg ved det…

De fleste af den første store fanskare er stoppet. Alle diller har en tid, og så overtager en ny. Men vi er her endnu. En hemmelig loge af bogstav-pusle-glade, som har fundet en ventil til at løsne trykket, en afstresser? en hjernemotionerer? en afhængighed?

En anden af mine faste modstandere, som jeg også kender IRL, sagde en dag, sagte, så ingen kunne høre os:

Jeg prøver tit de nye spil der kommer: quiz-battle, ruzzle, etc……Men vender altid tilbage til Wordfeud. Ingen over, ingen under…

 -Jeg ved det, svarede jeg, –…samme her…

 

(Mit spillernavn er tiktak2 – anyone?)