Jeg har fri, og er egentlig bare gået ind i Aarhus Street Food for at få en hurtig frokost på en helt almindelig hverdag. Og inden jeg køber min mad, vil jeg lige på toilettet.
Alt i hele street food- konceptet er råt, også toiletterne som er indrettet i nogle containere. Og det giver plads til nytænkning og anderledes indretning.
Inde i et af toiletbåsene står en ung kvinde på det plasticafdækkede toilet, og maler på væggen.
“WOW!”… – jeg kan jo ikke lade være med at spørge hvad hun laver, og hun forklarer at Aarhus Street Food har kontaktet forskellige unge kunstnere for at få dem til at dekorere hver sit toilet i rækken. Og hun har altså fået opgaven at dekorere dette, som nu er lyserødt, og med mørk lilla doodle-tegning ovenpå.
Pludselig går det op for mig, HVAD det er hun står og maler:
“GUUUD, det er jo tissekoner!”
Hun begynder at grine, og er tilfreds med, at jeg ikke lige kunne se det med det samme. Det er nemlig meningen at de skal være lidt stiliserede.
“Prøv at se den anden væg, og på døren er der endnu flere”
Jeg går helt ind i hendes toiletbås, og kigger videre rundt, og pludselig befinder jeg mig i et univers af afklædte kvinder med hår på benene, menstruationsblod, hængebryster mv. Alt det tabubelagte ved at være kvinde. Det ser fantastisk, og meget moderne ud.
Camilla Lovmand / @Lovmandart
Camilla Lovmand er 23 år, og har en Instagramprofil i navnet @Lovmandart. Det er her at Aarhus Street Food har fundet hende.
Hun er een af mange yngre kvinder, som laver #vaginart. Kunst der laves til at hylde kvinders krop, og bogstaveligt talt, deres private dele nede mellem benene.
Jeg tager nogle billeder, siger tak fordi jeg må, og går ud og køber min frokost.
Mens jeg spiser, går jeg på opdagelse i @Lovmandart’s Instagramprofil.
Jeg er dobbelt så gammel som hende, har præcis den samme passion for tegning og kreativitet, men har, lidt tantet, ALDRIG nogensinde så meget som overvejet, at tegne en kvindes ædle dele.
Jeg har mange, mange, mange timers croquis bag mig, men når jeg kommer til de private områder, laver jeg sådan et lille “svung” så intet bliver defineret. Ligesom de fleste andre tegnere omkring mig.
Det er tankevækkende!
Jeg bliver også opmærksom på hashtagget #Vaginart. Det her er altså større end bare en århusiansk pige der dekorerer et toilet…
Jeg bliver simpelthen så nysgerrig på hvad det er der sker, så jeg opsøger Camilla igen, og hun vil heldigvis gerne snakke videre, over sin frokost.
“Vi er alle så forskellige, og vi skal sætte pris på de forskelligheder” fortæller Camilla, som hver dag pendler mellem Aarhus og Herning.
“Når jeg sidder der i toget og betragter mine medpassagerer, de sidder der med tasker eller sko, dyrt tøj eller andre markører for, hvad de vil bruge penge på, så tænker jeg: – Jamen inden under alt det der tøj, dér er vi jo ens! – eller rettere sagt, helt vildt forskellige!”
Det er tydeligt at Camilla brænder for sagen.
“Jeg synes også det er dumt, når man hører at unge piger i gymnasiet ikke vil bade når de har idræt, fordi de er flove over deres krop! Det vil jeg gerne gøre noget ved!”
” – Nogle af de piger der køber mine plakater giver udtryk for, at det er personlige historier om krop og usikkerhed, der ligger bag deres køb”
Men, handler det om at lave et modsvar til alt det plastickirurgi vi omgiver os med? spørger jeg.
”Nej, eller…det er jo en del af det. Det handler om at alt bare skal være så perfekt, og jeg vil gerne være med til at hylde mangfoldigheden og forskelligheden, som ikke altid er perfekt!”
Hvad siger andre folk til det?
“De fleste på min alder synes det er helt i orden. Og de har forstået at der jo ikke er noget erotisk over det.”
“Min far har dog spurgt: “Nu tegner du så flot, men hvorfor er det lige DÉT du skal tegne? Hvad skal jeg sige til mine kolleger?”, griner Camilla.
Farmand, du kan roligt være stolt! Du har en dygtig og velreflekteret datter!
Bonusinfo: Camilla Lovmand er igang med uddannelsen som designteknolog i VIA University College (tidl. TEKO). Dagen før vores tilfældige møde på toilettet, havde hun sendt ansøgning afsted om at læse videre til Bachelor i Visual Fashion Communication. En uddannelse der har stort fokus på Illustration/præsentation og tegning.
(Og hvis nogen har læst min profil, vil I vide at det såmænd også er dér jeg arbejder til hverdag, men på en helt tredje uddannelse, Beklædningshåndværkeruddannelsen, og at jeg også oprindeligt har taget min uddannelse samme sted. Det stod vi også og grinte lidt af, dér på toilettet, en stille hverdagsformiddag… – og nej, jeg har desværre ingen indflydelse på om Camilla kommer ind på Bachelor-uddannelsen.)
Læg en kommentar