– “Det er så fedt at lime en ting fast med limpistol, og vente de få sekunder på at det hænger fast og man kan slippe igen”.

– “AAAAVV!!! Jeg brændte mig på limpistolen!”.

Begge udsagn følger den lille pistol, som efterhånden har gjort sit indpas overalt i håndværks- og hobby-verdenen.

 

 

Første gang jeg stiftede bekendtskab med den, var et fritidsjob i for længe, længe siden, hvor jeg skulle beklæde nogle opslagstavler i et møbelmonteringsfirma. Hold nu k… jeg brændte mig, på den store supereffektive limpistol!

Men meget er sket siden da, og nu kan de fås i alle mulige udgaver, størrelser og prisklasser. Og det er faktisk en jungle at finde ud af hvilken man skal købe.

Jeg har efterhånden gnavet mig igennem mange, faktisk har jeg en del fejlkøb liggende i skuffen. Og efter at jeg er begyndt at lave crepepapirblomster, er det for alvor blevet vigtigt at min limpistol fungerer optimalt, til det formål.

Så her har du min guide til, hvad du kan kræve af en god limpistol til hobbybrug:

Sådan genkender du en træls limpistol:

  • Den er for stor,
  • Den har ikke en fremfører/aftrækker, så man istedet skal trykke på limen med tommelfingeren (sådan een havde jeg i mange år)
  • Hvis den har en aftrækker, så er den upræcis, og limen flyder med forsinkelse og bliver ved, efter at man er stoppet med at presse på den.
  • Den er så varm, at man konstant brænder sig. (Meget!)
  • Den drypper, så bordet under den bliver fyldt med små limpletter. Det er både træls at se på, og spild af god lim. Og hvis du er een af dem der laver crepepapirblomster ved du, at man har limpistolen tændt rigtig længe når blomsterne vokser ud af fingrene på een. 

Sådan genkender du en god limpistol:

  • Den bliver ikke varmere, end at limen smelter nok til at lime, men ikke så varm at den giver brandvabler.
  • Den drypper slet ikke, men afgiver limen kun når man beder om den, med fingeren på aftrækkeren.
  • Aftrækkeren er præcis. Dvs der kommer lim når man trykker på den, og det stopper når man ikke trykker på aftrækkeren mere.
  • Den er lille og let, og har en god spids.
  • Den har fast ledning. De opladelige løber hurtigt tør for strøm, når man bruger den i længere tid. Og det er besværligt at sætte den i oplader hver eneste gang (ihvertfald når man laver papirblomster, der kræver mange småbitte limdryp)

Det har taget mig lang tid at finde den perfekte limpistol, og har kostet mange fejlkøb! Både i første omgang, og i anden omgang, efter at min oprindelige favorit udgik fra markedet. 

 

Favoritten fra 2019, som desværre udgik i 2021.