(Denne artikel indeholder reklamelink)

Opdatering af denne artikel (april 2021): 
Denne limpistol, min absolutte yndling som jeg har brugt og anbefalet i flere år, ser ud til at være udgået fra markedet. Jeg kan simpelthen ikke støve den op mere, og har tjekket både forhandlere og leverandører. 
Så nu går jagten ind på en ny. Hvis du har en god een, så hold dig ikke tilbage for at skrive det herunder i kommentarerne. 
Tina Krøyer.

– “Det er så fedt at lime en ting fast med limpistol, og vente de få sekunder på at det hænger fast og man kan slippe igen”.

– “AAAAVV!!! Jeg brændte mig på limpistolen!”.

Begge udsagn følger den lille pistol, som efterhånden har gjort sit indpas overalt i håndværks- og hobby-verdenen.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med den, var et fritidsjob i for længe, længe siden, hvor jeg skulle beklæde nogle opslagstavler i et møbelmonteringsfirma. Hold nu k… jeg brændte mig, på den store supereffektive limpistol!

Men meget er sket siden da, og nu kan de fås i alle mulige udgaver, størrelser og prisklasser. Og det er faktisk en jungle at finde ud af hvilken man skal købe.

Jeg har efterhånden gnavet mig igennem mange, faktisk har jeg en del fejlkøb liggende i skuffen. Og efter at jeg er begyndt at lave crepepapirblomster, er det for alvor blevet vigtigt at min limpistol fungerer optimalt, til det formål.

Så her har du min guide til, hvad du kan kræve af en god limpistol til hobbybrug:

Sådan genkender du en træls limpistol:

  • Den er for stor,
  • Den har ikke en fremfører/aftrækker, så man istedet skal trykke på limen med tommelfingeren (sådan een havde jeg i mange år)
  • Hvis den har en aftrækker, så er den upræcis, og limen flyder med forsinkelse og bliver ved, efter at man er stoppet med at presse på den.
  • Den er så varm, at man konstant brænder sig. (Meget!)
  • Den drypper, så bordet under den bliver fyldt med små limpletter. Det er både træls at se på, og spild af god lim.

Sådan genkender du en god limpistol:

  • Den bliver ikke varmere, end at limen smelter nok til at lime, men ikke så varm at den giver brandvabler.
  • Den drypper slet ikke, men afgiver limen kun når man beder om den, med fingeren på aftrækkeren.
  • Aftrækkeren er præcis. Dvs der kommer lim når man trykker på den, og det stopper når man ikke trykker på aftrækkeren mere.
  • Den er lille og let, og har en god spids.
  • Den har fast ledning. De opladelige løber hurtigt tør for strøm, når man bruger den i længere tid. Og det er besværligt at sætte den i oplader hver eneste gang (ihvertfald når man laver papirblomster, der kræver mange småbitte limdryp)
Min absolutte favorit. Se mere her.

Det har taget mig lang tid at finde den perfekte limpistol, og har kostet mange fejlkøb! Men NU har jeg fundet den!

Den er lille og fiks, og med lav temperatur. Den drypper ikke, har en god spids, og så er den tilmed billig!

Så nu har jeg købt nok hjem til at mine kursister i crepepapirblomster hver kan bruge een, når de arbejder i mit værksted.

Her kan du købe den perfekte limpistol

Link til min absolutte favorit-limpistol

Helt ekstraordinært har jeg valgt at sætte et reklamelink på denne artikel. Du sikrer dig at få den helt rigtige limpistol, og jeg tjener et par kroner hvis du køber den via linket. – Og det gør det endnu sjovere at lave blog, med inspiration til dig.