Da jeg i efteråret 2020 udgav min bog om crepepapirblomster, var det ret svært at få fat i det helt rigtige crepepapir til blomsterne. Jeg havde i et par år arbejdet med det lækre italienske crepepapir, som det var lykkedes mig at få fat på direkte fra Italien, og prisen var at jeg skulle købe ret store mængder hjem.

Og et eller andet sted var det jo vanvittigt at skrive en bog om at bruge nogle specielle materialer, som man nærmest ikke kunne få fat på! – så jeg tænkte, at det måske ville være smart at give muligheden for at kunne få papiret sammen med bogen.

Jeg har drømt om at udgive en bog i mange år. Men jeg har aldrig drømt om at skulle sælge papir.

Men på een eller anden måde gav det mening, så længe det var så svært at få fat på papiret på det danske marked.

Det papir jeg fortrinsvis bruger til blomster, er italiensk crepepapir, 180g/m2. Med en crepegrad på 250 %. Papiret er helt suverænt til at forme i mange forskellige retninger, og jeg elsker at bruge hænderne og lade formerne dannes til vidunderlige blomster.

Jeg dannede tre forskellige farveblandinger, Så man kunne få flere forskellige farver på een gang. Og satte dem til salg ved siden af bogen.

De første blandinger var den ROSA BLANDING, FERSKEN BLANDING og GRØN BLANDING.

Efter kort tid udvidede jeg sortimentet til 7 forskellige farveblandinger, og de er vældigt populære blandt dem der skal have gjort de første erfaringer med papiret. I hver farveblanding ligger 5 stykker papir 40×50 cm. Du kan nøjes med een farveblanding til en buket, og er derved sikret at farverne matcher.

Corona gjorde at mange fik øje på de skønne papirblomster

I løbet af coronanedlukningen i foråret 2021 var der rigtig mange der fik øje på fornøjelsen ved at lave crepepapirblomster. Jeg kan også se det på min bog, som efterhånden ligger i rigtig mange hobby-krea-hjem, og jeg har fornylig igen sat et nyt oplag i gang. Bogen ligger også på biblioteker i hele landet (selv i Nuuk, Grønland opdagede jeg en dag!). Jeg er dybt beæret over at så mange finder bogen interessant.

I bogen har jeg gjort meget ud af at introducere til materialerne og deres egenskaber. Jeg har fokus på de forskellige teknikker, konkrete blomster, og også opmærksomhed på hvordan man kan arbejde videre med teknikkerne, kombinere dem og lave endnu flere blomster.

 

 

Nu kan du få crepepapir i mange shops

Og det er tydeligt at rigtig mange hobbyforretninger og webshops nu også har fået papiret på lager. Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle versioner af papiret der har den høje crepeprocent på 250 %. – og nogle butikker forsøger at sælge det tynde vi altid har brugt til hobby, som værende perfekt til blomster. Vær opmærksom når du kigger dig omkring. Det tynde er fint til nogle ting. men vil du have den dejlige fornemmelse af at kunne forme blomsterne som det er muligt, så skal du længere op på kvalitetstrappen.

Det kraftige papir fremstilles både i Italien, Tyskland og Kina. og der er forskel på det.

Og lad os lige slå fast! – det hele kan bruges til blomster! MEN – noget er altså lækrere til det end andet.

 

og her vil jeg virkelig slå et slag for at du får fat i noget af det med den høje crepeprocent på 250%. Det vejer 180 g/m2. Hvis du skal bruge noget med knap så høj en crepeprocent, kan du blot trække papiret lidt ud, inden du klipper. Og således har du flere muligheder, når der er en høj crepeprocent fra starten.

Det crepepapir vi alle kender fra barndommens leg med papir er på 50-60 g/m2. Det har en lille crepeprocent og går meget nemt i stykker. Man kan også få crepepapir på 90g/m2 fra italien, og det er rigtig fint til meget tynde blade.

Jeg bruger stort set kun 180g/m2 (250 %) til mine blomster, og derfor er det også kun det jeg har i min webshop.