“Rullen er blevet flad, og det inderste har folder!”

“Jeg kom til at stille noget på et stykke der lå foldet, hvad skal jeg nu gøre?”

Fortvivl IKKE! Der er håb forude. Du skal ihvertfald ikke kassere dit papir, bare fordi det er blevet ommøbleret lidt.

Rullen blev klemt, og nu er det inderste fra rullen fyldt med skarpe folder.

Du kan forsøge flere ting:

  1. forsøg med fingrene at få det værste folderi til at gå den anden vej. Du kan ikke fjerne det hele, men du kan godt fjerne det mest markante.
  2. træk en smule i papiret. Det har en crepeeffekt på 250 %, og hvis du trækker det lidt bredere, vil det måske falde til 200 % eller 220 %. men du kan stadig sagtens bruge det. Du vil opdage at denne lille manøvre har en forbløffende evne til at glatte papiret ud.
  3. Hvis du stadig har lidt folder i papiret, så læg det i bunken til støvdragere og andet der skal udstrækkes, klippes tæt og evt. rulles. Du kan bare ikke bruge det til de store kronblade mere.
crepepapir
Før papiret bliver trukket.
crepepapir
Træk i papiret. Gerne flere steder. Du skal ikke trække creppen helt ud, men et lille træk kan rette papiret ud. Måske falder crepeprocenten til 220% eller 200%, men det kan du stadig sagtens bruges.
crepepapir
Efter træk. Du kan stadig se antydning af folderne, men de er markant mindre, og vil forsvinde når du klipper ud og former blade.

Papiret er krøllet.

Uanset hvor meget du forsøger, vil du ikke kunne få papiret til at creppe igen, når først det er trukket ud. Men det betyder ikke at du skal kassere det!

På eksemplet herunder er en lille del øverst til venstre trukket helt ud. Det kan sagtens bruges til støvdragere, eller andet, hvor du bruger papir der er helt udstrukket.

Øverst til højre er der krøller i papiret. Brug det evt. udstrukket til støvdragere.

Resten af papiret er så fint som nyt, til fx småbitte blomster.

Stykket bør lande i din restekasse.

crepepapir
Ja, både en krøllet og en udstrukket del, på denne rest. Men det kan sagtens bruges alligevel. Smid det ikke ud, men læg det i restekassen.

Opbevar dit crepepapir rigtigt!

RESTEKASSEN!!!!

Du bør altid have en restekasse. Måske har du lavet en stor pæon med flotte store kronblade, og overvejer at smide de små fraklippede rester væk. Ja, det er fristende, for at få ryddet op… – jeg ved det godt!

MEN – de små rester kan bruges til små blomster i mange afskygninger.

Ind imellem kan restekassen blive for stor herhjemme hos mig, og så sorterer jeg gerne lidt i det, men jeg synes sådan set at papiret er dyrt nok, og alle små rester kan bruges. Så jeg vil kraftigt opfordre dig til at oprette en restekasse.

crepepapir
Min restekasse.