Det hele startede på 1. sal i en boghandel i New York. Mængden af bøger med krea-indhold var enormt. Tegning, kreativitet, broderi, print, design, syning, konstruktion, farvelære, maleri, materialer. Et totalt slaraffenland for en nørd som mig, og pludselig stod jeg med en bog i hånden, med en helt vidunderlig blomstret forside, og endnu mere indeni.

Det var en bog om crepepapirblomster, skrevet af Tiffany Turner.

Det stod klart, at bogen måtte direkte ned i indkøbsvognen! (Sådan een kan man nemlig gå rundt med i dén boghandel, som hedder “The Strand”, er sagnomspundet og efter sigende skulle have 28 km hyldemeter stående i butikken, der fylder flere etager. Du kan læse mere om The Strand, og andre fede New York-krea-butikker her)

En lille fødselsdagshilsen 🙂

Jeg er solgt!

Det er efterhånden et lille års tid siden jeg stødte på Tiffany Turners bog, og siden da har det (næsten) taget overhånd. ALT kan lade sig gøre! Man kan lave de mest rædselsfulde blomster, i syge farver, og man kan lave de mest delikate, poetiske blomster på jorden. Og jeg elsker den formgivning der ligger i det.

Mange, mange aftener er tilbragt sammen med papir i mange farver, og en varmelimpistol (og nu har jeg fundet een jeg ikke får brandvabler af !!)

Jeg lavede en lille smule i folkeskolen, hos en skøn formningslærer (som det hed dengang). Det har jeg tidligere skrevet om, og du kan læse det her. Det er et godt eksempel på, hvordan en påskelilje kan gå fra den grimme ælling, til en smuk svane.

Længere nede i teksten kan du læse om de begynderkurser jeg sætter op i efteråret 2019. For jeg vil så gerne dele min begejstring for de her blomster, og deres teknik.

Papir

Det tog lidt tid for mig at finde det rigtige papir, for det kræver at der er ordentlig stræk i papiret, og det skal også helst være så kraftigt at det kan holde til vandfarver, tuscher eller hvad man nu ellers har trang til at tilføje.

Og så var jeg igang. Tiffany Turner lærte mig de basale teknikker, og derfra kørte jeg selv afsted videre.

Når jeg laver blomster er det ren formgivning med hænder og øje. Det er en skøn proces.

Nogle gange piller jeg en “rigtig” ægte blomst fra hinanden, for at få den helt korrekte form på bladene. Andre gange arbejder jeg med intuition og fantasi, og opfinder blomster som jeg ikke har set før. Men det kan jo være den befinder sig et eller andet sted på kloden.

Det er ikke svært at lave papirsblomster i crepepapir. Men man skal naturligvis lige kende et par teknikker. Det er godt at vide hvordan man laver frynser, former et blad, og rent teknisk monterer det hele på et stykke elefanttråd.

Og når man har styr på de basale teknikker, ja, så er det egentlig bare et spørgsmål om at få bladene i de rigtige faconer og størrelser, og have styr på sin varmelim.

Vupti, så kan det vælte ud af dine hænder med blomster.

Lyse blomster der er flyttet ind hos Christina 🙂
Her gik jeg lidt amok i sort. Bare for sjov.
Jeg leger også med andet end blomster. Dette er første og andet forsøg på at lave en artiskok. Der leges med former og farver og med ekstra farve malet på papiret.

Nu har du mulighed for at købe mine DIY-pakker, og selv prøve kræfter med papirblomsterne, i det lækre italienske crepepapir. Tjek webshoppen her.