Det er bare så dejligt at vide noget om de ting man bruger. Pludselig opdager man at de har nogle egenskaber man slet ikke havde opdaget, og en ny verden af metoder åbner sig for een.

Her på kroyerskvarter.dk er der regelmæssigt artikler om tegnematerialer og andet værktøj. Herunder har vi samlet nogle af de bedste artikler.

Værd at vide om MARKERE

De er helt suveræne til at farvelægge med, men vidste du at der sker ren magi, når du også bruger det papir som er skabt til dem?

Læs artiklen om markernes egenskaber her.

Værd at vide om AKVARELFARVEBLYANTER

Det er ikke det samme som at bruge “rigtig” akvarel, men akvarelfarveblyanterne er et rigtigt godt alternativ. Især når du er på farten, og måske sidder ude i verden og tegner i skitsebogen, og supplerer med en vandpensel. De er også rigtig gode for børn.

Der er flere forskellige måder at bruge blyanten på. Kender du dem? Måske du kan overraskes?

Læs artiklen om akvarelfarveblyanter her.

Værd at vide om TEGNEBLYANTEN

Hvad er det nu forskellen er mellem hård (H) og Blød (B) ? Hvad betyder tallene? Hvordan spidser man bedst sin tegneblyant? Hvor mange forskellige behøver man at have, for at komme godt igang?

Læs mere om tegneblyanten i denne artikel.

Værd at vide om TEGNESTUBBEN

Det er et underligt stykke rundt pap, som kan lave rene tryllerier. Men hvordan? Her kan du se en rigtig stubbe-haj demonstrere i en video. Det er min 91-årige mor, som tegnet professionelle portrætter hele sit liv. Når du har set det, vil du bare drømme om selv at prøve.

Læs artiklen (og videoen) om stubbens egenskaber her.

Værd at vide om POSCA-TUSCHER

Der bliver dekoreret SÅ MANGE sten med disse penne rundt omkring. Men vidste du at de oprindeligt er udviklet til graffitimalere, for at kunne lave mere detaljerede tegninger på murene?

Læs om oprindelsen, og meget mere om den effektive akryltusch og dens egenskaber, her.

Værd at vide om FINELINERS

De er manges totale favorit, når man skal tegne noget rigtig pænt. Og det er den lille supertynde tusch også supergod til. Men de kan også en masse andet. Og ved du fx at spidsen ikke er lavet af filt, men af noget helt andet?

Læs artiklen om fineliners her.

Værd at vide om STAFFELIER

Der findes så mange forskellige slags, men hvordan finder man det helt rigtige, der passer til præcis mit behov? Stort? Lille? Flytbart? Stationært?

Her kan du læse om de forskellige typer af staffelier, og deres særlige egenskaber.

Værd at vide om DET BØR DU HAVE I DIT SKITSEBOGS-KIT

Skal du ud og tegne i det fri, er der nogle ting du BARE er nødt til at have med. Og nogle ting du ikke behøver, men som kan vise sig gode alligevel. Her får du en lille rundtur i mit private tur-penalhus.

Her kan du læse artiklen om hvad jeg synes der skal være, i et tur-penalhus.