Det er dejligt når den er der, kreativiteten. Uanset om det er af den slags hvor du sprøjter ideerne ud, eller om det handler om at arbejde med dine hænder.

Meeeen – man KAN godt blive rusten. Gør dig selv den tjeneste at træne din krea-muskel.

1.Afsæt tid til at arbejde med din kreativitet hver dag.

Præcis ligesom du måske skemalægger din motionsrutine. Eller din daglige rutine foran spejlet om morgenen. Eller hvad du nu ellers gør hver dag. Und dig selv at have en krea-rutine også, og sørg for at sætte tid af til det. Det behøver ikke at være længe. Måske kun 15 minutter?

Når du har sat det i rutine, og får lavet noget hver eneste dag, så vil du opdage at du bevæger dig fremad med kvantespring. Du bliver ganske enkelt dygtigere og mere rutineret. Både til det ene og det andet.

Det behøver ikke at være det samme du gør hver dag. Skift mellem forskellige ting, tegning, maleri, strikketøj etc. Selvom disse ting er nogle vi nyder at lave, kan alt blive en kedelig rutine, så skift ud. Men lav noget hver dag.

At tegne med en saks

2. Sæt et stopur til.

Problemet, når man gå i gang med et kreativt gøremål er, at man kan glemme tiden. Og pludselig har man ikke nået de andre ting man også skal nå.

Sæt et stopur til. Giv dig selv den tid du har, og nyd at du ikke skal kigge på uret undervejs. Lad stopuret gøre det trælse arbejde med at “Holde øje med tiden”, så kan du nyde din egenn-tid, og måske endda ende med at gå i flow, og glemme tid og sted. Dét er et godt sted at være…

Brug alarmen, når du lader dig falde ind i kreativiteten.

3. Når du træner, skal du lave flere gentagelser, fremfor at lave en perfekt.

Kvantitet frem for kvalitet. ja, du læste rigtigt!!!

Jo flere gange du tegner en kop, desto bedre bliver koppen, og desto mere fortrolig bliver du med faconen på en kop.

Ofte, når du møder et menneske der kan tegne hvad som helst på kommando, så er det også en person der har siddet i mange, mange, mange timer og tegnet efter ting, for ligesom at lave hjernen affotografere formen.

Ofte jagter vi kvaliteten. Men nogle gange skal man tænke i kvantitet. Altså at lave så mange som muligt. Fordi det er super-god øvelse.

4. Træn din idé-muskel

Giv dig selv små opgaver som krøver at du vender tingene lidt på hovedet, eller forestiller dig vilde og umulige ting.

LAv frimærkeskitser, eller andre tegne opgaver, tegn i sandet eller på væggen (!). Gør noget helt modsat end du plejer, og pludselig kan du se verden på en ny måde.

6. Kom ud og se verden med nye øjne.

Ja, ofte rejser man ud og ser helt andre ting. Og oplever at verden ikke ser ud som man er vant til. Det er skønt at opholde sig et sted der er markant anderledes, og det kan give anledning til megen inspiration.

Nogen gange skal man helt om på den anden side af jorden. Andre gange kan man finde det nye i sit eget land.

Hærvejen uden pligter

7. Prøv at se med nye øjne på noget gammelkendt.

Men prøv også at se på dine egne omgivelser med nye øjne. Det sker ofte, når man tager en skitsebog med. Pludselig får man øje på noget som man ikke har set før.

Lidt ligesom begrebet at “være hjemmeblind”. Man glemmer at holde øje med sit eget hjem, og pludselig en dag, typisk når der er uventede gæster, kan man se hvor meget entreen trænger til at blive malet.

Forestil dig at du tager at par andre briller på, som viser dig verden på en helt ny måde. Kig dig omkring, og opdag at bagsiden af din kogekedel er grøn, at rødbøgen inde ved naboen, hvis skygger du ofte har været irriteret over, i virkeligheden har verdens smukkeste bark. Og måske finder du ud af, at der lige uden for huset ligger det smukkeste gamle brønddæksel, som du aldrig har lagt mærke til før.

8. Gå på opdagelse i boghandlerne.

Der er så meget at hente i bøger. Ofte kan man finde helt forrygende bøger med masser af inspiration i fx antikvarboghandlere. Der er ikke så mange, som der har været, men de er der, og med deres helt egen lugt og stemning er der uendelige mængder af inspiration at finde.

Kunstnerartikler og bøger. Mine favoritter.

HUSK! Hvis du tilmelder dig nyhedsbrev fra Kroyerskvarter.dk, får du automatisk tilsendt e-bogen “8 elendige undskyldninger – sæt gang i din kreativitet” – til dig der har svært ved at komme igang, eller finde tiden.

Nyhedsbrevet udkommer 1-2 gange om måneden, og indeholder masser af krea-inspiration til dig 🙂

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG MODTAG E-BOGEN “8 elendige undskyldninger – sæt gang i din kreativitet”.